14.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Femeie de 69 de ani, din Balș, bătută și șantajată de nepotul său. Tânărul ar fi vrut ca bunica sa să-și folosească actele pentru a amaneta un telefon mobil

- Advertisement -

Polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției orașului Balș, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut miercuri, 10 ianuarie 2024, un tânăr de 23 de ani, din Balș, cercetat pentru violență în familie, șantaj, influențarea declarațiilor și abuz de încredere. Acesta este acuzat că ar fi lovit-o și șantajat-o pe bunica sa, pentru a amaneta în numele ei, prin folosirea documentelor sale de identitate, un telefon mobil. Acum, făptașul este cercetat sub măsura controlului judiciar.

„În fapt, la data de 10 ianuarie 2024, în jurul orei 10:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Balș au fost sesizați de către o femeie de 69 de ani, din orașul Balș, județul Olt, cu privire la faptul că nepotul acesteia, un tânăr de 23 de ani, din aceeași localitate, în data de 9 ianuarie 2024, ar fi agresat-o fizic în repetate rânduri și ar fi șantajat-o să își folosească datele de identitate, în vederea amanetării unui bun (un telefon mobil n.r.). De asemenea, persoana vătămată a mai sesizat faptul că, în noaptea de 9 spre 10 ianuarie 2024, tânărul ar fi refuzat să îi restituie un bun pe care femeia i-l înmânase, încercând prin acest mod să o influențeze să își retragă o plângere penală depusă anterior împotriva acestuia. Având în vedere aspectele sesizate, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, șantaj, influențarea declarațiilor și abuz de încredere, cercetările fiind continuate în vederea documentării activității infracționale și dispunerii măsurilor legale”, a declarat subinspectorul Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Totodată, împotriva bălșeanului de 23 de ani a fost emis și un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de cinci zile.

În urma probatoriului administrat, la data de 10 ianuarie 2024, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele tânărului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Iar joi, 11 ianuarie 2024, bălșeanul a fost prezentat instanței de judecată cu propuneri legale, dispunându-se măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, față de acesta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți