10.7 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

A opta ediție a „Galei Laureaților” începe peste o săptămână

- Advertisement -

20 ianuarie 2024 este data la care se sărbătoresc 656 de ani de la lrima atestare documentară a orașului Slatina, prilej cu care din această zi, pe parcursul a trei seri de gală, vor avea loc mai multe manifestări. Gala Campionilor de sâmbăta viitoare, 20 ianuarie, Gala Seniorilor din seara zilei de duminică, 21 ianuarie 2024, și Gala Superlativelor de marți, 23 ianuarie, sunt manifestările ce vor avea loc în cadrul celei de-a opta ediții a marelui eveniment „Gala Laureaților”, pe care Primăria și Consiliul Local Slatina îl organizează în perioada 20 – 24 ianuarie, în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu”.

Vor fi premiați elevii cu performanțe la învățătură, profesorii care i-au pregătit, sportivii cu rezultate bune la diverse competiții și antrenorii lor, însă distincții se vor acorda și personalităților anului 2023. Vor fi conferite și cinci titluri de „cetățean de onoare”, însă se vor acorda și puțin peste 90 de premii cuplurilor de aur din Slatina care, în ultimul an, au împlinit 50 de ani de căsătorie.

„Dragi slătineni! Începând cu 20 ianuarie se va desfășura evenimentul ‘Gala Laureaților’, ediția a VIII-a, care marchează 656 de ani de atestare documentară, în cadrul căruia vom celebra și premia excelența elevilor, profesorilor, sportivilor și antrenorilor, dar și cuplurile cu 50 de ani de căsătorie pentru contribuțiile lor remarcabile. Voi acorda diplome de merit instituțiilor și persoanelor care au ridicat standardele în diverse domenii, iar titlul de cetățean de onoare va fi conferit celor dedicați activității medicale, profesorale și culturale. Ei sunt cei care merită toate laudele pentru eforturile lor impresionante”, a declarat Emil Moț, primarul urbei.

În total, municipalitatea slătineană anunță acordarea a peste 1.600 de premii, de la bugetul local pentru organizarea acestui eveniment grandios fiind alocată suma de 800.000 de lei.

Amfitrioni ai „Galei Laureaților” de la Slatina vor fi actorii Monica Davidescu și Andrei Duban, iar în recital vor fi Gabriel Dorobanțu și Aurelian Temișan.

Foto: Instantaneu surprins în timpul Galei Superlativelor din anul 2023

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți