8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Crimă în comuna Sâmburești. Un bărbat de 47 de ani și-a omorât în bătaie mama, în vârstă de 91 de ani

- Advertisement -

UPDATE: În cursul după-amiezii de miercuri, 17 ianuarie, bărbatul de 47 de ani, din Sâmburești, acuzat că și-a ucis în bătaie mama, a fost prezentat în fața magistraților Tribunalului Olt care au dispus împotriva sa măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. Decizia instanței de judecată nu este definitivă, putând fi contesatată, lucru care nu s-a întâmplat până în dimineața zilei de joi, 18 ianuarie 2024.

Articolul inițial: Crimă comisă cu bestialitate la sfârșitul săptămânii trecute în comuna Sâmburești, însă aceasta a ieșit la iveală abia în cursul zilei de marți, 16 ianuarie 2024. Iulian Preda, primarul localității, a fost cel care, în dimineața zilei respective, în jurul orei 09:00, i-a alertat pe polițiștii Secției de Poliție Rurală 11 Verguleasa au fost sesizați cu privire la faptul că, într-o casă din comună, se află o persoană decedată. Este vorba despre o femeie de 91 de ani, edilul povestind faptul că fiul acesteia, în vârstă de 47 de ani, a fost cel care i-a spus că și-a găsit mama moartă.

Cercetările oamenilor legii aveau să stabilească că autorul oribilei fapte este chiar bărbatul ce, pe fondul consumului de alcool și a unui conflict spontan, și-a lovit mama cu pumnii și picioarele în repetate rânduri. Autorul crimei a fost reținut pentru 24 de ore.

„La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 11 Verguleasa, care a identificat trupul unei femei, în vârstă de 91 de ani, din comuna Sâmburești, care prezenta leziuni la nivelul capului, trunchiului și membrelor. În cauză, a fost anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, care a preluat cercetările pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea măsurilor legale. În urma activităților investigativ-operative, o echipă complexă de cercetare, formată din polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub coordonarea procurorului criminalist, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au identificat un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din comuna Sâmburești, bănuit de comiterea faptei. În urma probatoriului administrat, la data de 16 ianuarie, procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore față de bărbatul de 47 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ.

Procurorii olteni au stabilit în detaliu cum a fost comisă fapta, stabilind că moartea bătrânei de 91 de ani a fost una violentă și a survenit cu cel puțin două – patru zile în urmă.

„În cursul zilei de 16 ianuarie 2024, lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au efectuat cercetarea la faţa locului şi activităţi investigative, urmare unui apel către Secţia de Poliţie Rurală 11 Verguleasa, cu privire la faptul că, în ziua de 16 ianuarie, la locuinţa numitei V. I., de 91 de ani, din comuna Sâmbureşti, sat Ioniceşti, strada Vârtop, numărul 84, județul Olt, a fost găsit cadavrul acesteia, prezentând urme de violenţă fizică corporală. Din cuprinsul concluziilor preliminare emise de Serviciul Județean de Medicină Legală Olt la data de 16 ianuarie 2024 au rezultat următoarele: moartea numitei V. I., în vârstă de 91 de ani, a fost violentă; ea s-a datorat şocului traumatic şi hemoragic, consecinţa unui politraumatism cu multiple echimoze, excoriaţii, hemoragie leptomeninge, fractură piramidă nazală, fractură stern şi fracturi costale bilaterale; leziunile de violenţă s-au putut produce prin lovire cu şi de corpuri contondente, cel puţin unul dintre acestea alungit, târâre şi compresiune între planuri dure, excluzându-se aproape total producerea acestora prin cădere; între leziunile de violenţă şi moartea sus-numitei există legătură de cauzalitate de tip direct şi necondiţionat; moartea poate data de 2 – 4 zile”, se precizează într-un comunicat remis de Parchetul Olt.

Bărbatul și-a recunoscut fapta, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de omor.

„În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că, în timp ce inculpatul V. I., se afla la domiciliul mamei sale, V. I., situată în comuna Sâmbureşti, sat Ioniceşti, strada Vîrtop, numărul 84, județul Olt, unde locuia şi acesta, a exercitat acţiuni de violenţă fizică asupra mamei sale, în vârstă de 91 de ani, prin lovire cu şi de corpuri contondente, cel puţin unul dintre acestea alungit, târâre şi compresiune între planuri dure, provocându-i un politraumatism cu multiple echimoze, excoriaţii, hemoragie leptomeninge, fractură piramidă nazală, fractură stern şi fracturi costale bilaterale, care au condus la moartea violentă a victimei, urmare şocului traumatic şi hemoragic suferit, între leziunile de violenţă şi moartea victimei existând legătură de cauzalitate directă şi necondiţionată, conform concluziilor preliminare emise de SJML Olt. Inculpatul V. I., fiul victimei V. I., a recunoscut săvârşirea infracţiunii reţinute în sarcina sa, precizând că a lovit-o pe mama sa, cu palmele la nivelul cefei şi obrazului şi cu pumnii la nivelul coastelor. În urma probatoriului administrat, în data de 16 ianuarie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus măsura reţinerii faţă de inculpatul V. I., pentru comiterea infracţiunii de omor (…)”, mai precizează anchetatorii.

Reţinându-se că au fost întrunite condiţiile prevăzute de lege, în cursul zilei de miercuri, 17 ianuarie 2024, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a bărbatului de 47 de ani, din Sâmvburești, pentru o perioadă de 30 zile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți