20.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Șoferi cu dosare penale în urma comiterii unor infracțiuni rutiere pe drumurile din Olt. Unul era băut și altul le-a prezentat polițiștilor un permis fals

- Advertisement -

Polițiștii rutieri au întocmit în ultimele 48 de ore alte două dosare penale unor conducători auto care au comis diverse abateri pe șoselele care tranzitează județul. Dacă unul dintre ei conducea un autoturism într-o stare avansată de ebrietate, celălalt șofer le-a prezentat oamenilor legii un permis fals.

În jurul orei 23:35 a zilei de marți, 30 ianuarie 2024, polițiștii Poliției orașului Caracal au oprit pentru control, pe strada Carpați, din municipiul Caracal, județul Olt, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din localitate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,18 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost transportat la spital, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cu o zi înainte, pe 29 ianuarie 2024, în jurul orei 13:20, polițiștii Secției de Poliție Rurală 4 Coteana aveau să constate cealaltă infracțiune rutieră.

Oamenii legii au oprit pentru control, pe strada Tănase Constantin, din comuna olteană Izvoarele, un autoturism condus de un tânăr de 30 de ani, din comuna Movileni, județul Olt.

La solicitarea documentelor pentru control, tânărul a înmânat polițiștilor un permis de conducere ce părea emis de către autoritățile altui stat, respectiv Ungaria.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar permisul de conducere prezentat ar fi fost fals.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals.

Sursă foto principală: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți