15.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Olt. Ministrul Agriculturii anunță refacerea a două sisteme de irigații din Câmpia Boianului

- Advertisement -
Într-o postare pe care a făcută pe pagina sa oficială de Facebook, deputatul oltean Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a anunțat că instituția pe care o conduce a preluat de la Ministerul Mediului, printr-o hotărâre de Guvern, „Sistemul hidrotehnic Dunăre-Olt, Derivația Drăgănești-Olt, etapa I, județul Olt și Teleorman” și „Sistemul hidrotehnic Olt-Vedea-Neajlov, Derivația Ipotești”.
Parlamentarul social democrat a spus că urmează a fi alocate fonduri pentru refacerea sistemelor de irigații din Câmpia Boianului. Dacă unul a funcționat doar până în anul 1994, la celălalt s-au statat lucrările în anul 1989. Așadar, prin aceste sisteme se pot ridica nu mai puțin de 180.000 de hectare.
„Voi aloca fonduri pentru refacerea acestor sisteme de irigații din Câmpia Boianului.
Unul dintre ele a funcționat până în 1994, iar pentru altul lucrările nu au fost finalizate, fiind oprite în 1989. Prin cele doua sisteme, se pot iriga 180.000 de hectare. Le-am promis fermierilor și primarilor din orașul Drăgănești Olt și din comunele Coteana, Mărunței, Vâlcele, Brebeni, Schitu, Perieți Stoicănești și Vâlcele, că voi relua lucrările la o investiție abandonată de 35 de ani, care va dezvolta agricultura din județul Olt. Mă bucur că pot să le spun astăzi, că mi-am onorat promisiunea și că, în câțiva ani, vom mări suprafața irigată din județul Olt și vom aduce apă în Câmpia Boianului!”, a declarat Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Sursă foto: Florin Barbu – Facebook
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți