19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Aproape 500 de amenzi aplicate de polițiștii din Olt, în ultimele două zile. Peste 110 șoferi au rămas fără permisul auto în urma abaterilor comise pe șoselele din județ

- Advertisement -

Polițiștii olteni au desfășurat și în ultimele 48 de ore activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. din cauza abaterilor constatate, oamenii legii au dat aproape 500 de amenzi în cuantum de peste 200.000 de lei. Totodată, în cele două zile, peste 110 șoferi au rămas pietoni, fiindu-le reținute permisele auto. În majoritatea cazurilor aceștia au apăsat prea tare pedala de accelerație, polițiștii depistându-i cu viteză excesivă pe drumurile Oltului.

„Acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. În această perioadă, polițiștii au intervenit la peste 130 de solicitări, dintre acestea 95 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 480 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 200.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 116 permise de conducere, iar 92 dintre acestea au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de kilometri pe oră. Alte șapte au fost reținute pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 17 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute zece certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și șase infracțiuni la regimul rutier”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Băuți bine, doi bărbați se aflau la volanul unor autoturisme

În cadrul activităților, sâmbătă, 17 februarie 2024, în jurul orei 16:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 4 Coteana au oprit pentru control, pe Drumul Județean 653, în comuna Izvoarele, un autoturism condus de un bărbat de 53 de ani, din localitate.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere. De asemenea, întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,53 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei”, a adăugat reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Polițiștii au întocmit pe numele acestuia dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, în dimineața zilei de duminică, 18 februarie, în jurul orei 06:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal au oprit pentru control, pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Caracal, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din localitate.

Pentru că mirosea a alcool, polițiștii rutieri l-au testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 1,28 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost dus la Spitalul Municipal Caracal, în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, iar în cauză oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Un alt șofer nu avea carnet de conducere

Sâmbătă, în jurul orei 17:45, polițiștii Secției de Poliție Rurală 8 Perieți au constatat și ei o infracțiune.

„Au oprit pentru control, pe Drumul Județean 653, în comuna Bălteni, un autoturism condus de un bărbat de 65 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Foto; Arhivă (Prezentare generală acțiuni trafic)

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți