14.1 C
Slatina
duminică,19 mai,2024

Ultimele Articole

Arest preventiv pentru profesorul de matematică, pensionar, originar din Olt, care ar fi abuzat sexual o minoră la meditații în Capitală. A predat la un liceu din Drăgănești Olt

- Advertisement -

Lăsat în libertate și plasat inițial sub măsura controlului judiciar, profesorul de matematică de 68 de ani, pensionar și originar din Olt, care ar fi abuzat sexual o copilă de 14 ani la meditații, în București, este acum în arest preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrații unei instanțe de judecată, după ce procurorii au contestat măsura preventivă inițială.

Pentru 45 de ani, bărbatul a fost cadru didactic la Liceul Teoretic din Drăgăneşti Olt, care a și fost condus de acesta o perioadă îndelungată, pentru câțiva ani acesta fiind și consilier local. Acum mai bine de doi ani, în 2021, acesta s-a pensionat, mutându-se în Capitală. Iar aici a continuat să facă meditații la matematică.

„Eu nu am fost elev prea mulți ani aici, dar l-am prins pe domnul profesor câteva luni ca și coleg, dar și ca director al instituției. Personal nu am auzit niciodată ceva despre dânsul. Erau o familie model în comunitate. Eu îl cunosc pe domnul profesor ca fiind un om serios, bine pregătit profesional și a fost o mirare să auzim ce se spune în presă. Cât a fost profesor la noi nu s-a auzit nimic, nu a venit nimeni să facă o sesizare, o plângere în acest sens despre profesor. De când a plecat de aici, de mai bine de doi ani, noi nu știm nimic despre activitatea dânsului din Capitală”, a declarat
David Lala, directorul
Liceului Teoretic din Drăgănești Olt, pentru PTV Oltenia.

Totul a ieșit la iveală după ce eleva sa și-a făcut curaj și le-a spus părinților ce a pățit și, din spusele anchetatorilor, ar mai putea fi și de alte victime.

Pentru că numărul profesorilor care devin abuzatori este se pare în creștere, Ministerul Educației a cerut inspectoratelor școlare județene ca toți profesorii să fie verificați în baza de date a Poliției.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți