21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Primăria Brastavățu va acorda stimulente financiare pentru familiile cu nou-născuți

- Advertisement -
Tot mai multe localități din România s-a confruntat în ultimii ani cu scăderea populației, iar printrea acestea se numără și comuna olteană Brastavățu. De aceea, administrația publică locală a inițiat un proiect de hotărâre pentru a veni în sprijinul familiilor tinere care au nou-născuți, cărora începând din acest an le va acorda un stimulent financiar care poate fi cuprins între 500 și 1.500 de lei. 
Dacă părinții cu primul copil vor primi 500 de lei, pentru cei care au al doilea și al treilea copil născut stimulentul financiar va fi de 1.000, respectiv 1.500 de lei.
„Dragi brastaviceni! Am vești bune pentru comunitatea noastră. În ultimii ani România se confruntă cu o scăderea a populației. Și comuna noastră este una dintre localitățile cu această problemă, de aceea am inițiat un proiect prin care venim în sprijinul tinerelor familii. În ultima ședință a Consiliului Local a fost adoptat acest proiect, astfel, vă anunț că vom acorda un stimulent financiar pentru copiii nou-născuți și în anul 2024. Familiile aflate la primul copil vor primi 500 de lei, pentru al doilea copil stimulentul va fi de 1.000 de lei, iar pentru cel de-al treilea copil născut va fi de 1.500 de lei. Îmi doresc ca Brastavățu să redevină comuna în care aveam grădinițe cu sute de copii, iar la școală aveam câte două clase pe serie. Este de datoria noastră să le creem condiții să se dezvolte și să crescă, dar împreună avem și o datorie față de comunitate”, a declarat Constantin Cici Oprea, primarul comunei Brastavățu.
FOTO: sabion.ro
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți