21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Spitalul Caracal, reabilitat şi dotat prin proiecte de peste opt milioane de euro

- Advertisement -

Spitalul Municipal Caracal şi Ambulatoriul acestei unităţi medicale sunt în curs de reabilitare şi beneficiază de dotări prin proiecte cu finanţare nerambursabilă europeană şi de la Ministerul Sănătăţii ce însumează peste opt milioane de euro, potrivit primarului municipiului Caracal, Ion Doldurea.

Edilul a arătat că în prezent este în derulare un proiect de peste 2 milioane de euro pentru reabilitarea clădirii Spitalului Caracal în vederea creşterii eficienţei energetice, finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional. Totodată se continuă reabilitarea şi dotarea ambulatoriul de specialitate al spitalului, tot printr-un proiect cu finanţare europeană de aproximativ două milioane de euro, iar un proiect cu valoare de aproximativ 4 milioane de euro, derulat de Ministerul Sănătăţii, pentru dotarea spitalului cu aparatură şi echipamente medicale prin care unitatea a primit noi dotări pentru investigaţii imagistice de înaltă performanţă, inclusiv un aparat RMN, s-a încheiat recent.

Ion Doldurea a declarat vineri, pentru AGERPRES, după o întâlnire cu reprezentanţii constructorului care lucrează la reabilitarea ambulatoriului unităţii medicale, că până acum au fost realizate aproape 80% dintre lucările de reabilitare şi dotare prevăzute în proiect, iar imobilul va fi complet reabilitat pentru prima oară de la darea în folosinţă în urmă cu aproape 40 de ani.

„Proiectul pentru reabilitarea ambulatoriului spitalului este etapizat până la finalul anului, iar până acum s-au realizat aproximativ 80% dintre lucările prevăzute, s-a finalizat achiziţia de aparatură. Ponderea în proiect a dotării cu aparatură a fost de aproximativ 50%, a venit aproape toată aparatura, mai urmează să fie adus un aparat de radiologie, el a fost plătit dar mai erau pregătiri de făcut în spaţiul în care va funcţiona şi în luna martie va fi adus şi acesta pentru a fi pus în funcţiune”, a spus Ion Doldurea.

Primarul municipiului Caracal a menţionat că anul trecut, Spitalul Caracal a fost dotat cu echipamente şi aparatură medicală performante, printr-un proiect de circa 4 milioane de euro al Ministerului Sănătăţii, astfel că au fost primite şi puse în funcţiune un două aparate de investigaţii imagistice performante, respectiv un computer tomograf şi un RMN, ce permit stabilirea mai rapidă a diagnosticului pacienţilor şi astfel scurtarea perioadei de internare.

Doldurea a menţionat că pentru cabinetele de imagistică spitalul mai are nevoie de personal, având în vedere că aceste investigaţii sunt foarte solicitate şi programările se fac pentru aproximativ trei săptămâni.

„Sunt proiecte de peste opt milioane de euro în total, investiţii atrase pentru Spitalul Municipal Caracal şi pentru Ambulatoriul Spitalului Municipal Caracal. Unul s-a finalizat, cel privind dotarea cu aparatură medicală a spitalului, două sunt în derulare şi sunt etapizate până la finalul anului, pentru că lucările trebuie să aibă loc astfel încât să poată continua şi activitatea atât în spital cât şi în ambulatoriu”, a conchis Ion Doldurea.

FOTO: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți