13.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

O sută de descinderi efectuate de polițiștii din Olt în cinci județe și Capitală, într-un dosar penal de evaziune fiscală cu deșeuri reciclabile

- Advertisement -

UPDATE: Ce spun procurorii olteni despre această cauză și ce s-a găsit la percheziții

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, împreună cu polițiștii din cadrul SICE Olt, cu sprijinul mascaților de la SAS din cadrul IPJ Olt, polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Teleorman, Dolj, Vâlcea, Gorj și DGPMB – Poliția Sectorului 1, au efectuat în cursul zilei de joi, 7 martie, un număr de 100 percheziţii domiciliare la persoane fizice, precum şi la sediile unor persoane juridice, din județele Olt, Dolj, Teleorman, Vâlcea, Gorj și București, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înșelăciune, fals în declarații și uz de fals, în domeniul materiale reciclabile.

„În fapt, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că în cursul anului 2021, administratorul unei societăți comerciale din orașul Corabia, ar fi înregistrat în documentele de evidență contabilă ale societății, achiziții fictive de deșeuri de ambalaje (aproximativ 2.000 de tone), cu scopul obținerii unor sume de bani cu titlul de bonificații de la organizații care implementează răspunderea extinsă a producătorului (OIREP) pentru realizarea obiectivelor de valorificare a deșeurilor de ambalaje.
Investigațiile vizează o persoană fizică şi o persoană juridică. În cauză au fost identificate bunuri mobile, respectiv trei autoturisme, asupra cărora urmează a se dispune măsuri asigurătorii efective. Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 3.600.000 de lei. Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare”, au transmis anchetatorii.

Articolul inițial: Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au pus în aplicare, în dimineața zilei de joi, 7 martie 2024, nu mai puțin de 100 de mandate de percheziție domiciliară, la sediile unor persoane juridice din județele Olt – 46, Dolj – 33, Teleorman – 16, Vâlcea – trei, Gorj – una și municipiul București – una, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, înșelăciune, fals în declarații și uz de fals.

În județ, descinderile sunt în municipiile Slatina și Caracal, orașele Corabia și Piatra Olt, dar și în localități învecinate acestora.

Faptele au fost comise în urmă cu trei ani, în 2021, administratorul unei firme corăbiene, care se ocupă de colectarea și reciclarea materialelor reciclabile, înregistrând în contabilitate achiziții fictive de deșeuri de ambalaje – aproximativ 2.000 de tone, cu scopul obținerii unor bonificații de la stat bugetul de fiind prejudiciat cu aproape 3,6 milioane de lei.

„Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2021, administratorul unei societăți comerciale din orașul Corabia ar fi înregistrat, în documentele de evidență contabilă ale societății, achiziții fictive de deșeuri de ambalaje (aproximativ 2.000 de tone), cu scopul obținerii unor sume de bani cu titlul de bonificații de la organizații care implementează răspunderea extinsă a producătorului (OIREP) pentru realizarea obiectivelor de valorificare a deșeurilor de ambalaje, fiind astfel cauzat un prejudiciu în dauna bugetului de stat, de aproximativ 3.600.000 de lei”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

La percheziții, polițiștii SICE au primit sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Olt, polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Teleorman, Dolj, Vâlcea, Gorj și Poliției Sectorului 1 din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București.

Sursă foto principală: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți