12.3 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Evenimentul ecvestru „Încuratul cailor de Sân’ Toader” de la Brâncoveni, la ediția a XIII-a. Roberta Crintea, Constantin Enceanu și Marian Medregoniu, printre artiștii care vor susține recitaluri pe timpul sărbătorii

- Advertisement -

Cel mai important eveniment ecvestru desfășurat în Olt este programat a avea loc în penultima sâmbătă a lunii martie, de Sân’ Toader. Comuna Brâncoveni este cea care va găzdui cea de-a XIII-a ediție a sărbătorii dedicată celor mai frumoși și puternici armăsari din județ, dar și din alte zone ale țării. Sărbătoarea „Încuratul cailor de Sân’ Toader” se va desfășura anul acesta pe 23 martie și va începe la ora 10:00, iar aceasta va fi presărată și cu recitaluri susținute de artiști cunoscuți ai României, printre ei fiind Roberta Crintea, Constantin Enceanu și Marian Medregoniu. 

Stadionul din satul Mărgheni al comunei Brâncoveni este spațiul în care și în anul 2024 va avea loc manifestarea cultural artistică organizată de Primăria, Consiliul Local şi Centrul Cultural al comunei Brâncoveni.

Ion Cheroiu, primarul localității, a lansat deja invitația de a fi prezenți la acest eveniment, unde vor participa concurenți din nu mai puțin de 12 județe. Iar pe timpul spectacolelor uimitoare de echitație nu vor lipsi nici momentele de muzică tradițională românească oferită de diverși artiști locali, dar și îndrăgiți interpreți de muzică populară, și nu numai, consacrați. Îi amintim aici pe Roberta Crintea, Constantin Enceanu, Marian Medregoniu, Marga Dîrnea, Mady de la Slatina, Florin Grigore, Miruna de la Pitești, Ansamblul Folcloric „Mugurașii Brâncovenilor” din Brâncoveni și Grupul Vocal „Mândruțele de la Olt”, prezentator fiind Mădălina Mitu. Sfârșitul evenimentului oferă spectatorilor, în premieră, un show de lasere și un grandios foc de artificii.

„Ești pregătit să experimentezi frumusețea tradițiilor oltenești și eleganța cailor la o petrecere câmpenească la Brâncoveni? Descoperiți bogata moștenire culturală a brâncovenilor în timp ce asistați la spectacolele uimitoare de echitație, acompaniate de muzică tradițională românească. De la demonstrații de măiestrie și forță în echitație a cailor, până la ținute tradiționale, fiecare detaliu de la eveniment celebrează esența stilului brâncovenesc. Participă la probele din concursuri și arată-ți dragostea pentru cai și echitație, în timp ce te conectezi cu participanți din 12 județe care îți împărtășesc pasiunea. Fie că ești un ecvestru experimentat sau un nou venit în lumea cailor, acest eveniment oferă experiențe noi memorabile. Fii alături de noi pe 23 martie 2024 la Încuratul Cailor de Sân’Toader de la Brâncoveni pentru un eveniment ecvestru unic în județul Olt”, este invitația adresată de Ion Cheroiu, edilul comunei oltene.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți