16.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Procurorul care a așteptat toată noaptea să intre peste criminalul Dincă, pedepsit de ÎCCJ. Cât i s-a tăiat din salariu

- Advertisement -

Curtea Supremă a decis pedepsirea procurorului din cazul Caracal, trecând astfel peste decizia CSM de a-l lăsa nesancționat pentru cum a instrumentat dosarul. Procurorul a așteptat până la 6 dimineața în fața curții lui Gheorghe Dincă în loc să intre.

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât pe 18 martie să admită recursul Inspecției Judiciare împotriva deciziei luate de Consiliul Superior al Magistraturii, care îl exonerase de orice vină pe procurorul Cristian Popescu în dosarul Caracal.

Procurorul fusese complet ”spălat” de CSM deși a ratat intervenția din cazul morții Alexandrei Măceșanu.

Printre alte nereguli grave, procurorul a așteptat pur și simplu toată noaptea în fața curții lui Gheorghe Dincă, înainte de a descinde peste criminal la ora 6 dimineața, considerând că așa trebuie să procedeze.

La cinci ani distanță, procurorul Cristian Popescu a fost sancționat de Curtea Supremă cu tăierea a 25% din salariu pe o perioadă de un an de zile.

Criminalul Gheorghe Dincă, condamnat la 30 de ani de închisoare

”Admite recursul declarat de recurenta Inspecţia Judiciară împotriva hotărârii nr. 3P din 17 mai 2023 pronunţate de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară, în dosarul nr. 18/P/2019. Casează hotărârea atacată şi, rejudecând, aplică pârâtului Popescu Cristian Ovidiu sancţiunea disciplinară constând în diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 25% pe o perioadă de un an pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 18 martie 2024”, se arată îm minuta ÎCCJ.

Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv în mai 2023 în cazul Caracal la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat, trafic de persoane și alte infracțiuni în cazul dispariției adolescentelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Sursa: stirileprotv.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți