20.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șoferi cu dosare penale după ce au săvârșit infracțiuni rutiere pe drumuri din Olt

- Advertisement -

Polițiștii rutieri din județ au întocmit în ultima zi alte două dosare penale pe numele unor conducători auto care au comis infracțiuni pe șoselele care tranzitează Oltul. Dacă unul dintre șoferi a plecat la drum după ce s-a urcat la volanul mașinii într-o stare avansată de ebrietate, celălalt a condus pe o stradă din municipiul Slatina un autoturism care nu era înmatriculat. 

În dimineața zilei de marți, 19 martie, în jurul orei 11:45, polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești Olt au oprit pentru control, pe strada Nicolae Titulescu, din oraș, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din localitate.

Acesta mirosea a alcool, iar rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de peste un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat. De aceea, șoferul s-a ales cu dosar penal.

„Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Caracal, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În cauza, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În aceeași zi, dar în cursul serii, în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au oprit pentru control, pe strada Pitești, din municipiul Slatina, un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, din comuna Șerbănești.

Potrivit reprezentantului IPJ, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că numerele de înmatriculare aparțin altui autoturism, iar autoturismul condus de către tânăr figurează ca neînmatriculat.

„Pe numele tânărului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, a spus agentul principal Claudiu Șerban.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți