12.3 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Liceul „Ioniță Asan” Caracal se restaurează și consolidează printr-un proiect în valoare de aproximativ 100 milioane de lei. Primarul Doldurea a semnat contractul de finanțare

- Advertisement -

În cadrul unei întâlniri pe care a avut-o joi cu locuitorii din Cartierul Doctor Marinescu din municipiul Caracal, primarul Ion Doldurea a anunțat semnarea contractului de finanțare a lucrărilor pentru restaurarea, consolidarea și dotarea Liceului Teoretic „Ioniță Asan”, o unitate de învățământ de referință pentru urbe.

Proiectul se derulează prin Programul „Școli sigure și sănătoase”, implementat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, valoarea investiției ridicându-se la aproape 100 milioane de lei.

Etapa următoare privind acest proiect este scoaterea la licitație a realizării lucrărilor, investiția urmând a fi finalizată până în data de 31 decembrie 2025.

Aproape 800 de elevi care învățau în clădirea veche a Liceului „Ioniță Asan” Caracal să fie relocați în alte spații unde pot studia s-a luat anul trecut după ce aceasta a fost inclusă în clasa de risc seismic I, ca urmare a unei expertize solicitată de Primăria municipiului Caracal.

„În urma expertizei pentru risc seismic în Corpul 1, clădirea veche a liceului nostru, s-a constatat risc seismic I, ceea ce a atras ca măsură relocarea elevilor în extinderea liceului, construită în anul 1980, și în internatul școlii, pentru siguranța tuturor. Ca urmare a acestei relocări, clasele de gimnaziu vor avea program după-amiaza, până la sfârșitul anului școlar. (…)”, transmiteau la sfârșitul lunii februarie 2023 reprezentanții liceului caracalean.

Procedura privind proiectul de restaurare și consolidare a liceului caracalean este una simplificată, desfășurându-se pe parcursul a doar câteva luni, reprezentanții administrației publice locale sperând ca lucrările să înceapă cât mai repede.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți