10.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Gara Caracal, reabilitată cu peste 6,8 milioane de lei printr-un proiect derulat de CFR

- Advertisement -

Potrivit Căilor Ferate Române, prin Programul Transporturi va fi investită suma de puțin peste 47,5 milioane de lei pentru modernizarea a trei gări din România, una dintre ele fiind cea de la Caracal, iar celelalte două Roșiori Nord și Filiași.

Structura Regională Căi Ferate Craiova a lansat deja licitațiile pentru modernizarea acestor stații de cale ferată, investiția fiind în valoare totală estimată de 47.526.140,73 lei. Sursa de finanțare este prevăzută prin Programul Transporturi 2021 – 2027, pentru reabilitarea Gării Caracal suma alocată fiind estimată la 6.862.260,22 lei, fără TVA.

Termenul de deschidere a ofertelor pentru această investiție este data de 14 mai 2024, la ora 15:00, iar licitația vizează elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de modernizare a Gării Caracal.

„Sursa de finanțare pentru modernizarea celor trei stații de cale ferată va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile din Programul Transporturi și de la bugetul de stat, durata pentru elaborarea proiectului tehnic, pentru toate cele trei obiective, va fi de nouă luni, iar execuția lucrărilor va dura 20 de luni pentru stația Roșiori Nord, 11 luni pentru Stația Caracal și 26 de luni pentru stația Filiași”, anunță CFR.

Modernizarea stațiilor CF includ următoarele lucrări: reabilitarea clădirilor de călători Roșiori Nord și Caracal, construcție nouă de călători în stația Filiași; săli de așteptare, spații comerciale, grupuri sanitare pe categorii de gen și pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv spațiu pentru Mama și Copilul; montare de panouri fotovoltaice în stațiile Roșiori Nord și Filiași, iar în stația Caracal panouri fonoabsorbante; reamenajarea zonelor adiacente și a platformelor stațiilor; modernizarea peroanelor și a copertinelor; prelungirea/supraînalțarea peroanelor și amenajeare rampe de acces;!modernizarea instalațiilor de telecomunicații, siguranța circulație; sistem modern de informare a publicului călător; sistem de supraveghere video; amenajare zone de parcare auto/biciclete.

Anunţurile de participare la licitaţiile deschise şi documentaţiile de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice, la adresa www.e-licitatie.ro, mai spun reprezentanții CFR.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți