12.3 C
Slatina
duminică,26 mai,2024

Ultimele Articole

Olt: Aproape 400 de elevi şi profesori, aşteptaţi la Slatina la Olimpiada de Limba şi Litaratura Română

- Advertisement -
Aproape 400 de elevi şi profesori sunt aşteptaţi începând de miercuri la Slatina, unde în perioada 17 – 21 aprilie va avea loc Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română pentru elevii de gimnaziu, eveniment găzduit pentru prima dată de judeţul Olt, potrivit inspectorului şcolar general al judeţului, Adrian Bărbulete.

El a subliniat că judeţul Olt are un număr mare de elevi olimpici la diferite discipline şi acesta a fost unul dintre motivele pentru care organizează etapa naţională a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română.

„Sunt aşteptaţi 309 elevi din toată ţara, toţi cei care s-au calificat la această fază naţională. Ei vor fi însoţiţi de profesori din fiecare judeţ, 46 de profesori şi bineînţeles că va veni şi Comisia naţională, formată din 47 de profesori. A fost ales judeţul Olt având în vedere disponibilitatea noastră de a organiza o astfel de olimpiadă, în al doilea rând, încrederea Ministerului Educaţiei că totul se va desfăşura conform regulamentelor şi în condiţii foarte bune, pentru că am mai organizat şi anul trecut Olimpiada Naţională la Ştiinţele Pământului şi s-a desfăşurat în condiţii foarte bune, fedbackul în ţară a fostul unul pozitiv şi e o bucurie şi pentru noi să putem să facem acest lucru. La noi nu s-a organizat faza naţională a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română niciodată, avem şi noi elevi cu rezultate deosebite, numărul de olimpici contează foarte mult, iar noi, în Olt, avem un număr foarte mare de olimpici, din ce în ce mai mare de la an la an, copii îşi dau interesul, profesorii sunt alături de ei, fac pregătire cu lotul”, a declarat presei Adrian Bărbulete.

Pentru a le oferi condiţii optime elevilor şi profesorilor care participă la competiţie, organizatorii le-au rezervat locuri la hotelurile din Slatina.

„Au fost ocupate majoritatea locurilor de cazare din Slatina. Ministerul Educaţiei ne-a alocat o sumă de cazare şi masă pentru fiecare participant şi noi, la rândul nostru, am căutat sponsori, am discutat cu instituţii şi cu oameni care au vrut să fie alături de această olimpiadă şi au completat ceea ce Ministerul Educaţiei ne-a oferit. Întotdeauna poţi să faci condiţii şi mai bune. Noi am preferat să ducem aceşti copii şi profesori la hoteluri, adică să nu-i mai ducem la internate din liceele noastre, pentru că acolo sunt altfel de condiţii, ei au nevoie de linişte, să nu fie aglomerat, fiecare să aibă camera lor, să fie condiţii optime. Le oferim şi o excursie la Caracal, un spectacol de teatru tot acolo, avem sponsorizare, îi ducem cu autocare la Caracal, la Teatrul Naţional, unde vor fi împărţiţi în două serii, deoarece sala nu are capacitate atât de mare, în timp ce o serie va fi la spectacol, pentru cealaltă serie va fi organizată altă activitate”, a precizat şeful IŞJ Olt.

Participanţii la Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română pentru elevii din clasele gimnaziale vor sosi la Slatina începând de miercuri iar deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi, la Palatul Copiilor din Slatina. Vineri elevii vor susţine proba scrisă a competiţiei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți