11.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Peste zece șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au comis infracțiuni rutiere în trafic

- Advertisement -

Nu mai puțin de 11 dosare penale au fost întocmite de polițiștii rutieri în ultimele trei zile pe numele unor șoferi care au comis diverse infracțiuni rutiere. Iar printre abaterile conducătorilor auto s-au numărat conducerea unui autoturism în stare de eberietate sau a unor substanțe interzise, conducere fără permis, conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare și conducerea unui vehicul ale cărui plăcuțe de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase. Și nu doar bărbații au comis aceste fapte, ci și femei.

Depistat la volanul unui autoturism cu număr fals de înmatriculare

Vineri, 19 aprilie, în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești Olt au oprit pentru control, pe strada Nicolae Titulescu, din oraș, un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere, iar autoturismul avea montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare ale altui autoturism, întrucât acestuia îi fuseseră retrase. Pe numele tânărului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare și conducerea unui vehicul ale cărui plăcuțe de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase.

Conducea un vehicul cu viteză excesivă și fără a avea permis auto

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 20 aprilie, în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au oprit pentru control, pe Drumul Județean 546, în comuna Teslui, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din municipiul Slatina, care circula cu viteza de 103 kilometri pe oră pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 de kilometri pe oră.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Bărbatul a fost sancținat contravențional pentru abaterea săvârșită, iar pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, se precizează într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

Ulterior, în jurul orei 23:40, același bărbat a fost depistat conducând autoturismul pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Slatina, iar pe numele său a fost întocmit un nou dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Era băută la volan

Polițiștii Secției de Poliție Rurală 2 Osica de Sus au oprit pentru control tot sâmbătă, în jurul orei 16:50, în comuna Fărcașele, un autoturism condus de o femeie de 49 de ani, din municipiul Caracal.

Pentru că mirosea a alcool, polițiștii au procedat la testarea acesteia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,78 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Femeia a fost condusă la Spitalul Municipal Caracal pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, polițiștii au întocmit pe numele acesteia dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Bucureștean puțin băut și posibil sub influența drogurilor, depistat în Corabia

Duminică, 21 aprilie, în jurul orei 12:50, polițiștii Poliției orașului Corabia au oprit pentru control, în localitate, un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani, din municipiul București.

„Bărbatul a fost testat atât cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,16 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, cât și cu aparatul DrugTest care a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și a prezenței substanțelor în organism”, se mai arată în comunicat.

Pe numele său, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Era și într-o stare avansată de ebrietate și nu avea nici permis de conducere

În cursul aceleiași zile, dar în jurul orei 16:45, polițiștii Poliției Secției de Poliție Rurală 3 Corabia, au oprit pentru control, în comuna Izbiceni, un tractor condus de un bărbat de 48 de ani, din localitate.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,18 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Orășenesc Corabia, însă acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit pe numele său dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice.

S-a ales cu dosar penal la vârsta de 68 de ani

Tot duminică, dar în jurul orei 18:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 1 Bobicești au oprit pentru control, în comuna Bobicești, o mașină condusă de o femeie de 68 de ani, din orașul Balș.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că femeia nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii au întocmit pe numele ei dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cercetat pentru conducerea unei mașini sub influența substanțelor psihoactive

În seara zilei de duminică, în jurul orei 19:30, și polițiștii Poliției orașului Balș aveau să constate o infracțiune rutieră.

Oamenii legii au oprit pentru control, pe strada Cireșului, din oraș, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din localitate.

Șoferul ar fi fost drogat.

„Tânărul a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive, acesta fiind condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanțelor în organism. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se mai arată în comunicatul IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți