11.2 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

O universitate din Capitală își deschide sucursală la fostul Liceu Agricol Slatina. Primăria și-a dat acordul de principiu

- Advertisement -

O universitate din Capitală primește cu titlu gratuit mai multe spații care au aparținut Colegiului Național Agricol „Carol I”, cunoscut ca fostul Liceu Agricol din Slatina (FOTO), de pe strada Strehareți. Acordul de principiu a fost dat deja de Primăria municipiului Slatina, un proiect de hotărâre în acest sens fiind aprobad de concilierii slătineni în ședința ordinară de marți, 23 aprilie 2024. 

Acordul este pe perioadă determinată, până când sunt finalizate demersurile care prevăd înființarea unei sucursale a Universității de Științe și Tehnologie – Politehnica București la Slatina, imobilul folosit în mod gratuit, în baza unui contract de comodat, pe perioada funcționării instituției de învățământ universitar în municipiul reședință a județului Olt.

„Universitatea Națională de Știință si Tehnologie – Politehnica București, este cea mai mare instituție de învățământ superior din Romania și unul dintre cele mai extinse centre de cercetare din țară, cu o rată de angajare a absolvenților de peste 95% în primul an după absolvire, propunându-și extinderea serviciilor universitații în mai multe regiuni din țară, cu obiectivul de a crește rata de angajare și de a reduce gradul de tensionare a pieței muncii la nivel național, iar pentru atingerea acestui obiectiv, fiind în curs de demarare a unei campanii naționale prin care solicita sprijinul autoritaților locale pentru implementarea strategiei propuse”, se precizează în proiectul de hotărâre aprobat în ședința Consiliului Local.

De acum șapte ani, mai precis din anul 2017, activitatea Colegiului Național Agricol „Carol I” s-a comasat cu Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” Slatina, iar spațiile de aici nu au mai fost folosite de această unitate de învățamânt pentru desfășurarea de activități didactice. În pandemie, în imobil au funcționat centre de vaccinare Anti-Covid-19, iar la acest moment, în parte dintre aceste spații funcționează Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt. Și, în viitorul nu prea îndepărtat, în unele spații va funcționa sucursala Politehnicii București.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți