16.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

700 de locuri la școlile militare de subofițeri jandarmi din Drăgășani și Fălticeni. IJJ Olt recrutează candidați

- Advertisement -

Jandarmeria Olt desfășoară, în perioada 24 aprilie – 14 mai 2024, o nouă campanie de recrutare pentru tinerii din județ care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română. În total sunt 700 de locuri la cele două școli militare de subofițeri jandarmi din Drăgășani și Fălticeni, șase dintre locuri fiind destinate romilor, iar alte șase cetățenilor care fac parte din altă minoritate. 

Potrivit plutonierului adjutant Simona Ciopor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica”  Drăgășani sunt scoase la concurs 350 de locuri, din care trei sunt destinate  cetățenilor de etnie romă și trei celor de altă minoritate, iar la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni sunt scoase la concurs tot 350 de locuri, din care trei pentru romi și trei celor de altă minoritate.

„Cererea-tip de înscriere se depune până pe data de 14 mai, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail contact@jandarmeriaolt.ro, iar dosarele se depun personal și în volum complet, până pe 21 mai, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt. Evaluarea psihologică a candidaților se realizează la o dată și într-o locație ce va fi anunțată ulterior, prin postarea în timp util pe pagina de internet a instituției noastre. Proba de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 25 – 31 mai la sediul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi «Grigore Alexandru Ghica» Drăgășani, conform unei planificări ce va fi anunțată ulterior (prin postarea în timp util pe pagina de internet a unității)”, a spus reprezentantul IJJ.

Proba de verificare a cunoștințelor se va susține în data de 15 iunie, de către toți candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice şi va consta într-un test grilă ce cuprinde subiecte din disciplina limba română, disciplina limbă străină, subiecte din legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului şi subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic.

Examinarea medicală se va realiza în perioada 19 iunie – 12 iulie, pentru candidații care se încadrează în numărul locurilor scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale. Iar rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 19 iulie.

Potrivit Simonei Ciopor, oltenii interesați pot obține mai multe informații despre probele concursului de admitere la școlile de jandarmi la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, situat în municipiul Slatina, strada Cazărmii, nr. 40, sau la numărul de telefon 0249.437.901, interior 24535 – Serviciul Resurse Umane.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți