14.1 C
Slatina
vineri,17 mai,2024

Ultimele Articole

Emil Moț, primar al Slatinei, despre inaugurarea noii zone de agrement din Cartierul Progresu’: „Lucrările avansează și până la finalul lunii mai ne vom bucura de această locație!”

- Advertisement -

Mai este puțin până când noua Bază sportivă „Dumitru Dobrescu”, care se construiește în locul fostului ștrand din Cartierul Progresu’ al municipiului Slatina, este gata. Lucrările sunt în plină desfășurare, investiția urmând a fi gata până la sfârșitul lunii mai, așa cum a anunțat Emil Moț, primar al urbei, în cadrul ultimei sale vizite făcută luni, 29 aprilie 2024. Noua zonă de agrement, potrivit autorităților locale, se va inaugura la începutul lunii iunie cu un concurs de skateboarding, unde sunt așteptați să participe concurenți și din străinătate, dar și cu spectacole ce vor avea loc în aer liber.

„Dragi slătineni! Astăzi (luni n.r.), am făcut din nou o vizită la Baza sportivă și de agrement ‘Dumitru Dobrescu’, pentru a verifica stadiul lucrărilor. Sunt încântat să vă transmit faptul că lucrările avansează și până la finalul lunii mai ne vom bucura de această locație! Pentru că noi iubim Slatina cu adevărat, așteptăm să vedem bucuria pe chipurile copiilor, la momentul inaugurării acestei baze! Mulțumesc încă o dată tuturor celor implicați în acest proiect!”, a declarat edilul Emil Moț.

Proiectul Primăriei municipiului Slatina vizează reabilitarea fostei baze sportive „Dumitru Dobrescu” din Cartierul Progresu’ al Slatinei și va avea cel mai mare skate parc din România, cu o suprafață de peste 3.600 metri pătrați utili. Suma pe care municipalitatea a alocat-o pentru realizarea lucrărilor este de peste 24 milioane de lei, investiția fiind demarată în anul 2022, după ce administrația publică locală a preluat în administrare terenul de la Ministerul Tineretului și Sportului.

Potrivit proiectului de reabilitare a fostului ștrand, pe o suprafață de peste 17.000 de metri pătrați se construiesc un amfiteatru în aer liber, parc cu diverse tipuri de arbuști, locuri de joacă pentru copii – 1.067 metri pătrați, spații pentru activități în aer liber, precum fitness sau șah, skate parc – 3.602 metri pătrați, zonă pentru role și biciclete, spații verzi în suprafață totală de 7.442 metri pătrați, fântână arteziană – 82 metri pătrați, irigată cu sistem automat, sistem de iluminat cu LED-uri, sistem de colectare, dirijare și evacuare a apelor pluviale, grupuri sanitare și o parcare pentru autoturisme.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți