16.2 C
Slatina
marți,21 mai,2024

Ultimele Articole

O nouă pregătire în forță a 20 de polițiști care fac parte din structurile operative ale Poliției Olt

- Advertisement -

Polițiștii Serviciului de Pregătire Profesională al Inspectoratului de Poliție Judeţean Olt desfășoară, săptămânal, activități de pregătire a polițiștilor olteni, atât din cadrul structurilor operative, cât și din cadrul celor neoperative. Astfel, în prioada 22 – 26 aprilie, 20 de polițiști olteni din cadrul structurilor operative au desfășurat, în cadrul unui stagiu de pregătire, activități de tactică polițienească, conducere defensivă și în regim prioritar, instrucția tragerii, autoapărare și pregătire fizică.

„Printre abilitățile perfecționate de către polițiști, menționăm tehnicile de imobilizare, conducere la sol și încătușare”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Concomitent, în cursul lunii aprilie 2024, instructorii Serviciului de Pregătire Profesională au avut în pregătire 120 de elevi din cadrul Școlii de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, aflați în stagiul de practică la Poliția olteană.

„Activitățile au început cu pregătirea teoretică a elevilor, fiindu-le prelucrate elementele de teorie a tragerii, dar și reguli și măsuri de siguranță privind mânuirea armamentului. Noțiunile de teorie însușite de către viitorii polițiști au fost puse în practică în cadrul poligonului de tragere al Centrului de Formare și Perfecționare a Polițiștilor ‘Nicolae Golescu’ Slatina, unde aceștia s-au familiarizat cu armamentul ce urmează să le fie repartizat, după absolvirea unității de pregătire”, a mai spus reprezentantul inspectoratului.

Sursa citată a adăugat că obiectivul principal al acestor activități îl reprezintă formarea și perfecționarea continuă a unor polițiști competenți la standarde de performanță europene, în scopul îndeplinirii dezideratelor instituționale.

„Ne dorim promptitudine, profesionalism și siguranță în executarea misiunilor încredințate, de aceea pregătirea profesională a polițiștilor olteni reprezintă o prioritate a Serviciului de Pregătire Profesională”, a subliniat agentul principal Claudiu Șerban.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți