32.3 C
Slatina
duminică,14 iulie,2024

Ultimele Articole

Salina Praid îşi sistează temporar activitatea

- Advertisement -

Societatea Naţională a Sării a decis sistarea activităţii de producţie şi de vizitare în Salina Praid, în vederea protejării şi a siguranţei personalului şi vizitatorilor, până la rezolvarea situaţiei create de infiltraţiile recente, informează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, pe fondul precipitaţiilor abundente din perioada 17 – 19 aprilie 2024, care continuă şi în prezent, s-a constatat pătrunderea în subteran a apei dulci provenite din pârâul Corund.

„Drept urmare conducerea Societăţii Naţională a Sării SA a luat decizia de a stopa activitatea de extracţie, dar şi vizitarea Salinei Praid, până la remedierea situaţiei, pentru protecţia angajaţilor şi a turiştilor. Societatea Naţională a Sării, prin specialiştii săi, face toate demersurile necesare pentru redeschiderea activităţii la Salina Praid în cel mai scurt timp posibil, în acest sens vor reveni cu informaţii actualizate asupra situaţiei de la faţa locului”, se menţionează în comunicat.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului recomandă turiştilor care doreau să viziteze Salina Praid în această perioadă să se îndrepte către alte obiective turistice din judeţul Mureş, până la remedierea situaţiei şi redeschiderea salinei pentru vizitare.

FOTO: europafm.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți