27.3 C
Slatina
duminică,16 iunie,2024

Ultimele Articole

Persoane cercetate penal pentru trafic intern de droguri și efectuarea de operațiuni cu produse psihoactive. Printre consumatori au fost și olteni

- Advertisement -

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii Serviciului Teritorial Craiova al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, au documentat activitatea infracțională a patru persoane, în două cauze penale, cercetate pentru trafic intern de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Printre consumatorii de droguri sunt și locuitori din județul Olt.

Într-unul dintre dosare faptele au fost în perioada 2020 – mai 2024, iar în cel de-al doilea în perioada 2023 – mai 2024.

„Actele de urmărire penală efectuate în prima cauză au relevat că, în perioada 2020 – mai 2024, o persoană ar fi efectuat, fără drept, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, operaţiuni de procurare, deţinere, oferire și vânzare de substanțe psihoactive (ADB-BUTINACA, EDMB-PINACA și 5F-MDMB-PICA) către consumatori din județele Dolj, Olt, Gorj și Mehedinți. Din probele administrate în cel de-al doilea dosar a rezultat că, în perioada 2023 – mai 2024, trei persoane ar fi procurat, deținut și comercializat diferite cantități de substanțe psihoactive (MDMB-BUTINACA, 5F-ADB, 5F-MDMB-PINACA și ADB-4en-PINACA) către consumatori din județul Dolj, cu prețul de 10 lei pentru o doză. În sarcina unuia dintre cercetați s-a reținut și faptul că, în același interval de timp, ar fi deținut și comercializat către diverși consumatori cantități de drog de mare risc (MDMB-4en-PINACA)”, se precizează într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Dolj.

În cauzele menționate au fost efectuate și descinderi, fiind găsite și ridicate diverse cantități de substanțe interzise. Iar cei patru traficanți de droguri au fost reținuți, în cursul zilei de joi, 23 mai, fiind arestați de magistrații doljeni.

„În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate diferite cantități de substanțe psihoactive, o parte dintre ele ambalate și porționate în scopul vânzării, obiecte purtând urme de substanță, grindere, precum și alte mijloace de probă. La data 22 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea a patru persoane, pentru 24 de ore. Astăzi (joi, 23 mai n.r.), a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile”, mai transmit reprezentanții IPJ Dolj.

Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română a asigurat suportul de specialitate în soluționarea celor două dosare penale, acțiunea polițiștilor BCCO Craiova și procurorilor DIICOT Craiova beneficiind și de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți