25.7 C
Slatina
vineri,21 iunie,2024

Ultimele Articole

Ciolacu: România este o ţară sigură. Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiţi

- Advertisement -

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că România este o ţară sigură şi nu va fi atacată de Rusia, „cu certitudine”.

Liderul social-democrat a făcut afirmaţia răspunzând unei întrebări a presei despre ce ar trebui să facă România ca urmare a cazului românului arestat, recent, pentru spionaj în favoarea Rusiei şi al diplomatului rus expulzat de Ministerul Afacerilor Externe, după ce a fost declarat persona non grata.

„Ţara noastră este foarte sigură, suntem membri NATO. Rusia nu va ataca România. Este un joc, este un război şi hibrid, ţara care este supusă celui mai mare război hibrid, o ştiţi şi dumneavoastră, este Republica Moldova. Avem un stat sub un război armat, Ucraina, şi un stat sub un război hibrid, Republica Moldova. (…) România este o ţară sigură şi nu va intra în niciun război, iar Rusia nu va ataca România, cu certitudine. Suntem pregătiţi”, a explicat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

Premierul a mai menţionat că a văzut o îngrijorare a Rusiei cu privire la faptul că o companie cu 3.000 de oameni lucrează nonstop la autostrada Moldovei.

„Am văzut de dimineaţă, împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, o îngrijorare a Rusiei că o companie cu 3.000 de angajaţi lucrează pe autostrada Moldovei. O îngrijorare mare a administraţiei ruseşti, de ce în acest moment, o companie, aceeaşi care lucrează şi aici (şantierul de pe autostrada Lugoj-Deva, n.r.), lucrează 24 de ore din 24 pe autostrada Moldovei. Eu mă bucur să ne ţinem de cuvânt şi facem autostrada Moldovei”, a punctat Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a efectuat sâmbătă, împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, o vizită în judeţul Timiş, la Autostrada Lugoj-Deva (A1) – Şantier Lot 2 Margina – Holdea.

Un cetăţean român a fost arestat preventiv, el fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de la Bucureşti imagini cu obiective militare româneşti sau aparţinând NATO amplasate lângă Tulcea, dar şi imagini cu un convoi militar care se deplasa spre Ucraina.

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, motivul deciziei luate de autorităţile române este că acesta ar fi desfăşurat activităţi care contravin prevederilor Convenţiei de la Viena din 1961 privind relaţiile diplomatice.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți