32.2 C
Slatina
luni,17 iunie,2024

Ultimele Articole

Premierul Marcel Ciolacu, vizită oficială în județul Olt. Împreună cu primarul Slatinei și președintele CJ, a văzut noua bază sportivă „Dumitru Dobrescu” și a fost în piața volantă

- Advertisement -

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a efectuat în dimineața zilei de duminică, 26 mai 2024, o vizită oficială în municipiul Slatina, iar mai apoi a plecat spre două comune situate în sudul județului Olt.

O primă oprire a făcut-o la Piața Volantă din parcarea Consiliului Județean Olt, unde producătorii locali își expun marfa. Aici a fost întâmpinat de Marius Oprescu, președintele CJ, cei doi vicepreședinți, Ionuț Ivan și Virgil Delureanu, Emil Moț, primar al Slatinei, cei doi viceprimari, Gigi Vîlceleanu și Alexandru Berechet, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, deputatul PSD de Olt Florin Barbu, subprefectul Cosmin Floreanu, senatorii PSD Siminica Mirea și Liviu Voiculescu, deputații Marius Iancu, Adrian Chesnoiu, Cătălin Grecu și Emil Albotă, dar și de directori sau reprezentanți ai mai multor instituții deconcentrate oltene și centrale.

Marcel Ciolacu a purtat discuții cu micii producători de legume, de produse lactate și de produse apicole, strângându-le mâna acestora, iar pe tanti Olga din comuna Osica de Jos care face săptămânal aici pâine în țest nu a ezitat să îi ofere o îmbrățișare călduroasă.

Cu toții au mers apoi în noua bază sportivă „Dumitru Dobrescu” construită în locul fostului ștrand din Cartierul Progresul. Aici, premierul a stat de vorbă cu tinerii care sunt membri ai Slatina Skate Club, mai ales că noua zonă de agrement are amenajată aici cea mai mare pistă de skating din sud estul Europei, de peste 3.600 de metri pătrați utili.

Marcel Ciolacu a rămas impresionat de ceea ce a realizat administrația publică locală, sprijinită de autoritățile județene, într-o zonă care ajunsese într-o stare avansată de degradare. Începând de săptămâna viitoare, când este anunțată inaugurarea noii baze sportive, tinerii se vor putea bucura de mai multe locuri și spații de joacă, inclusiv un teren multifuncțional, dar și de multele zone de odihnă și de o fântână arteziană, unde slătinenii vor avea parte de răcoare în zilele caniculare.

„Mulțumesc domnului primar, domnului președinte, pentru că și-au făcut timp astăzi, duminică, de dimineață, să ne vedem. (…) Am stat de vorbă și cu tinerii aflați aici, care sunt încântați de această investiție. Așa cum ați spus și dumneavoastră, jurnaliștii, dintr-un teren viran, aproape o groapă de gunoi, într-o perioadă relativ scurtă au reușit să facă în mijlocul cartierului, unde avem și școală, și grădiniță, acest parc și chiar este impresionant. În primul rând ca și organizare și făcut cumva după ceea ce au cerut tinerii (…). Mă bucur mult că există această relație între cerința populației și administrația locală, respectiv discuțiile cu domnul primar. Am văzut cum vorbea cu tinerii, deci nu este astăzi pentru prima oară, prima întâlnire, și acest lucru este foarte important, că generațiile se dezvoltă, tinerii este evident că încep să gândească total diferit față de noi și atunci faptul că există o relație directă între primar și toate categoriile sociale și de vârstă face ca un oraș să se dezvolte în funcție de cerințele lor. La fel cum și domnul președinte al Consiliul Județean, ați văzut, în fiecare duminică organizează această piață volantă lângă Consiliul Județean. Asta înseamnă să stai cât mai aproape de oameni și să discuți cu ei, astfel încât investițiile să fie după nevoile lor. Domnul Barbu (ministrul Agriculturii n.r.) am văzut că este foarte implicat cu tinerii fermieri și m-a bucurat mult să am discuții cu trei tineri fermieri care au revenit în țară și cred că este un semnal extraordinar de bun, pentru că, evident, acum muncesc pentru ei și va trebui în continuare să ne implicăm neapărat pentru acele depozite de legume. Ele, din punctul meu de vedere, se fac și cu ajutorul guvernului, autorităților locale (…) și mai ales cu retailerii, astfel încât să economisească mulți bani în ceea ce privește ambalajul, să fie exact pe cerințele lor, astfel încât să nu mai trebuiască o manipulare suplimentară, care aduce normal costuri la produse (…)”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, președintele al Partidului Social Democrat.

Iar de la Slatina, prim-ministrul țării, împreună cu echipa social-democraților de la Olt, au plecat spre comuna Vișina, unde are loc sfințirea Bisericii cu hramul „Buna Vestire”, dar și în Izbiceni, unde este sărbătorită Ziua localității.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți