21.2 C
Slatina
vineri,26 iulie,2024

Ultimele Articole

Aproximativ 20% dintre preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare din Olt au fost înlocuiţi

- Advertisement -

Aproximativ 20% dintre preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare din judeţul Olt au fost înlocuiţi, la cerere din motive persoanele sau medicale, ori din cauza incompatibilităţii, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană (BEJ) Olt, Marius Filip.

În judeţul Olt, după desemnarea computerizată efectuată de Autoritatea Electorală Permanentă, au fost înlocuiţi 81 de preşedinţi şi 74 de locţiitori din cele 381 de secţii de votare din judeţ, a precizat Marius Filip.

„S-a micşorat numărul solicitărilor de înlocuire în ultimele zile, până acum au avut loc nouă trageri la sorţi computerizate pentru schimbarea unor preşedinţi şi locţiitori ai secţiilor de votare. Ei sunt desemnaţi din rândul corpului experţilor electorali care este dimensionat suficient astfel încât să poată fi efectuate şi alte schimbări, dacă ar fi cazul”, a menţionat reprezentantul BEJ Olt.

Principalele motive invocate pentru schimbările din secţiile de votare sunt incompatibilitatea din cauza diferitelor grade de rudenie cu candidaţi la alegerile locale, dar şi motive medicale şi motive personale.

Marius Filip a punctat că toate înlocuirile s-au făcut pe baza hotărârilor birourilor de circumscripţie locale la care sunt arondate secţiile de votare.

În judeţul Olt sunt 112 localităţi în care vor funcţiona în total 381 de secţii de votare, cele mai multe fiind în municipiul Slatina – 48. Majoritatea secţiilor de votare sunt amenajate în şcoli, cămine culturale, clădiri ale unor instituţii publice.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți