33.1 C
Slatina
luni,22 iulie,2024

Ultimele Articole

Greblă: Aproximativ 100 de milioane de buletine de vot – tipărite şi distribuite pentru alegerile din 9 iunie

- Advertisement -

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a anunţat marţi că aproximativ 100 de milioane de buletine de vot au fost tipărite pentru alegerile din 9 iunie.

„Pentru aceste alegeri au fost tipărite şi sunt distribuite în teritoriu – mai avem doar câteva judeţe în care buletinele pentru alegerile locale trebuie să ajungă – un număr de aproximativ 100 de milioane de buletine de vot, aproximativ 20 de milioane de buletine de vot pentru fiecare din cele cinci rânduri de scrutinuri din ziua de 9 iunie”, a precizat Greblă, la o conferinţă de presă.

Potrivit şefului AEP, aceste buletine de vot au fost tipărite la Monitorul Oficial, iar toate materialele, ştampile de vot, ştampile de control pentru secţiile de votare, autocolantele şi altele, au fost realizate la Imprimeria Naţională.

Întrebat dacă vor putea exista probleme în legătură cu hârtia folosită la buletinele de vot, ca ştampila să se imprime şi pe altă parte a ei, Greblă a spus: „Am experimentat. Hârtia este luată toată de la Rezervele de stat, deci nu este achiziţionată de pe piaţa liberă. Drept urmare ea întruneşte toate condiţiile. Am făcut simulări. Nu prezintă niciun fel de problemă în acest sens”.

BEC a dat câteva hotărâri, inclusiv în ceea ce priveşte aplicarea ştampilei.

Sursă: AGERPRES.ro

FOTO: bzb.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți