19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Slătinean amendat cu 12.000 de lei de polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor după ce și-a abandonat câinele pe stradă

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu în data de 19 mai 2024 cu privire la faptul că un tânăr ar fi abandonat un câine, pe o stradă din municipiul Slatina. Inițial, acesta, care este un slătinean de 32 de ani, a primit avertisment, iar mai apoi pentru că și-a abandonat din nou animalul pe stradă, imagini cu acesta apărând pe o pagină de socializare, a fost amendat cu 12.000 de lei.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat tânărul, în vârstă de 32 de ani, din municipiul Slatina, care ar fi abandonat exemplarul canin. Acesta a fost sancționat contravențional, cu avertisment, pentru încălcarea prevederilor Legii 205 din 2004 privind protectia animalelor, iar câinele i-a fost lăsat în custodie, întrucât acesta a declarat că dorește să îl păstreze. De asemenea, tânărului i-au fost prelucrate obligațiile pe care acesta le are în calitate de deținător de animale, conform prevederilor Legii 205. Ulterior, la data de 28 mai, în urma unor imagini apărute în spațiul public, pe o rețea de socializare, polițiștii au văzut același exemplar canin pe o stradă din municipiul Slatina. De această dată, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 12.000 de lei, conform Legii 205 din 2004”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Potrivit sursei citate, câinele a fost ridicat de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor și a fost plasat într-un adăpost din municipiul Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți