23 C
Slatina
marți,25 iunie,2024

Ultimele Articole

Cardurile de sănătate duplicat, trimise direct acasă asiguraților, prin poștă

- Advertisement -

Casa de Asigurări de Sănătate Olt anunță că începând de miercuri, 29 mai 2024, asigurații care solicită eliberarea unui card național de sănătate duplicat nu vor mai fi nevoiți să se prezinte la sediul Casei de Asigurări de Sănătate Olt pentru a-l ridica, acesta fiind trimis direct acasă asiguraților, prin poştă.

„Urmare încheierii unei noi convenții între Casa Națională de Asigurări de Sănătate, Compania Națională (CN) Imprimeria Națională SA şi CN Poșta Română SA în vederea producerii şi distribuirii cardului duplicat, începând cu data de 29 mai 2024 costul total al producerii și distribuirii cardului duplicat este de 19,64 lei. Cardurile duplicat emise pentru cererile depuse începând cu această dată vor fi livrate prin Poşta Română la adresa solicitanţilor”, se arată într-un comunicat remis de CAS Olt.

Potrivit aceleiași surse, cardurile emise pentru cererile depuse anterior acestei date vor fi livrate la sediul instituției sanitare din județul Olt de unde vor putea fi ridicate de către asigurați.

„Asigurații care și-au pierdut cardul de sănătate pot face o cerere la Casa de Asigurări de Sănătate Olt pentru a obține un card duplicat. Cererea va fi însoțită de copia actului de identitate și dovada plății contravalorii cardului. Documentele pot fi transmise online la numărul de whatsapp 0728.328.348, prin e-mail: evidenta_asig@casot.ro sau casot.fax1@gmail.com, prin fax: 0372.87.74.81, precum și prin poștă. Până la primirea cardului naţional duplicat, asiguraţii vor putea beneficia de servicii medicale decontate din Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate în baza adeverinţei de înlocuire a cardului naţional de sănătate, care este valabilă până la emiterea cardului duplicat”, mai transmit reprezentanții instituției.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți