37.3 C
Slatina
duminică,14 iulie,2024

Ultimele Articole

1 Iunie la Palatul Victoria. Premierul Marcel Ciolacu – ghid pentru copii, la Guvern

- Advertisement -

Premierul Marcel Ciolacu a fost, sâmbătă, de Ziua Copilului, ghid pentru cei mici în Palatul Victoria, sediul Guvernului, şi le-a prezentat acestora inclusiv biroul său.


„M-a impresionat interesul lor faţă de activitatea de aici, de la Guvern. Şi, pentru a le da o mână de ajutor, le-am oferit cartea colegului nostru Robert Cazanciuc ‘Constituţia pentru copii şi tineri… de toate vârstele’. La mulţi ani, dragi copii! Să vă păstraţi curiozitatea, să învăţaţi, să experimentaţi, să vă cunoaşteţi şi apăraţi drepturile pentru a alege drumul bun în viaţă!'”, a transmis premierul, pe pagina sa de Facebook.


Copiii şi adolescenţii invitaţi au putut sta la masa miniştrilor, acolo unde aceştia se reunesc în şedinţe de Guvern, au aflat că Palatul Victoria a fost sediul Ministerului Afacerilor Externe în perioada comunistă şi i-au pus întrebări lui Marcel Ciolacu.

În biroul său, premierul le-a mărturisit celor mici că stă de fapt la o altă masă din încăpere decât la cea oficială. „Acolo stau doar când citesc nişte documente”, le-a povestit prim-ministrul celor mici. Tot în acest loc, el le-a arătat mai multe cadouri primite de la tineri de-a lungul timpului, dar şi de la un vechi prieten.

O adolescentă l-a întrebat cum s-a gândit să fie premier. „Nu m-am gândit, a venit de la sine”, a răspuns Ciolacu.

Tinerii au discutat cu şeful Guvernului inclusiv despre traficul din Bucureşti, dar şi despre fotbal.

Întrebat care este fotbalistul său preferat, Marcel Ciolacu a răspuns: „Mi-a plăcut şi îmi place Ronaldo. Ţin cu Real Madrid”.

La finalul vizitei, micii oaspeţi au primit „Constituţia pentru copii şi tineri… de toate vârstele”, scrisă de senatorul social-democrat Robert Cazanciuc, şi mici steaguri de hârtie, pe care premierul a acordat autografe.

Sursa foto: Guvernul României – Facebook.com

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți