37.3 C
Slatina
duminică,14 iulie,2024

Ultimele Articole

Ciolacu: Exclus ca PSD să nu aibă candidat la funcţia de preşedinte; în prima săptămână după alegeri o să existe o decizie

- Advertisement -

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat, a declarat că este exclus ca formaţiunea politică pe care o conduce să nu aibă un candidat la alegerile prezidenţiale, precizând că o decizie în acest sens ar urma să fie anunţată în decurs de o săptămână, după alegerile din 9 iunie.

El a fost întrebat, joi seara, într-o emisiune la Antena 3, dacă, în condiţiile în care PSD va obţine un rezultat bun la alegerile de duminică, îşi va anunţa candidatura la alegerile prezidenţiale care urmează să se desfăşoare în luna septembrie.

„E normal să aştept votul românilor. Nu ştiu dacă a doua zi, dar în prima săptămână o să existe o decizie. (…) După ce vedem votul românilor o să vină şi decizia. Aveţi dreptate, este o perioadă scurtă de decizie, iar această decizie va veni. Trebuie o analiză foarte corectă în interiorul partidului. Eu nu trebuie să îmi influenţez colegii, dimpotrivă, eu trebuie să le dau colegilor mei întreaga informaţie, astfel încât să luăm decizia cea mai bună împreună, să găsim candidatul cel mai potrivit, dar, e corect să spun în seara aceasta, este exclus ca PSD să nu aibă candidat la funcţia de preşedinte. Se ştie lucrul acesta, nu ştiu de ce s-a creat, aşa, o anumită aparenţă. Este exclus. PSD este cel mai mare partid din România”, a precizat Marcel Ciolacu.

El a punctat că este nevoie de un alt tip de preşedinte al României.

„Să nu mi-o ia nimeni în nume de rău, nu sunt mulţumit nici după mandatul domnului Băsescu, nici după mandatul domnului Iohannis. Eu îmi doresc de la preşedintele României mult mai mult, îmi doresc o normalitate. Eu îmi doresc un preşedinte care să înţeleagă prin ce trece România acum, să înţeleagă că sunt cei mai importanţi ani ai României într-un context complicat, un preşedinte care să stea umăr la umăr cu primul ministru al României, indiferent de ce culoare politică este”, a explicat Ciolacu.

Liderul social-democraţilor a reiterat faptul că luna în care se vor desfăşura alegerile prezidenţiale rămâne septembrie, aşa cum a fost anunţat.

„Am hotărât că eu voi ieşi şi voi anunţa întreg calendarul. Nu putem modifica un calendar, nu putem să fim atât de meschini încât să modifici un calendar în interesul propriu sau în funcţie de interesul unui partid”, a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a precizat că, după decizia din partid, validată în cadrul unui congres al formaţiunii, va urma şi o discuţie în coaliţie pe acest subiect.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți