15.2 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt, sub incidența a două coduri de temperaturi ridicate și caniculă timp de patru zile

- Advertisement -

Dacă mai acum câteva săptămâni județul Olt era sub incidența unor avertizări meteorologice de vreme capricioasă, pe parcursul a patru zile, adică perioada 8 – 11 iunie 2024, va fi sub incidența unor coduri de temperaturi ridicate și caniculă. Oltenii vor trebui să se confrunte și un confort termic în aceste două zile.

Sâmbătă, 8 iunie, în intervalul orar 12:00 – 21:00, Oltul va fi sub Cod galben de temperaturi ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat.

„Pe parcursul zilei de sâmbătă, în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și sud-vestul Transilvaniei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, iar maximele se vor situa între 30 de grade în centrul țării și 36 de grade în sud, unde local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități”, au transmis meteorologii.

Iar de duminică, 9 iunie, la ora 10:00, și până marți, 11 iunie, la ora 10:00, județul va fi sub incidența unui Cod portocaliu de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic accentuat.

Potrivit reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul menționat, în zona de câmpie și podiș a Munteniei și local în Oltenia se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar ITU va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile se vor menține deosebit de ridicate și în zilele următoare, îndeosebi în regiunile sudice și sud-estice, mai spun meteorologii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți