21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Dosare penale deschise de polițiștii din Olt în cazul comiterii unor posibile infracțiuni pe perioada procesului electoral

- Advertisement -

La nivelul județului Olt nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral, însă oamenii legii fac cercetări în mai multe cauze privind modul în care acesta se desfășoară. Chiar au fost deschise dosare penale pentru infracțiuni precum violarea confidențialității votului și tentativă de fraudă la vot.

„Până la acest moment au fost semnalate 31 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea 21 nu s-au confirmat. Angajații Ministerului Afacerilor Interne au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul. Au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, respectiv o amendă în valoare de 600 de lei și cinci avertismente. Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru patru posibile infracțiuni”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Centrului de Comunicare Județean Olt.

Faptele au fost constatate în localitățile Osica de Sus, Valea Mare, Strejești și Topana.

În jurul orei 07:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală 2 Osica de Sus au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat de 35 de ani, din comuna Osica de Sus, ar oferi bani cetățenilor cu scopul de a vota un anumit candidat. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, cercetările fiind continuate pentru stabilirea situației de fapt.

În jurul orei 08:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală 8 Perieți au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că la o secție de votare, din comuna Valea Mare a fost găsit un buletin de vot, într-o cabină de votare. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii violarea confidențialității votului.

În jurul orei 10:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală 6 Găneasa au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat de 49 de ani, din comuna Strejești, cu privire la faptul că mai multe persoane ar oferi bani cetățenilor cu scopul de a vota un anumit candidat. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, cercetările fiind continuate pentru stabilirea situației de fapt.

În jurul orei 10:15, polițiștii Secției de Poliție Rurală 9 Scornicești au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că la o secție de votare, din comuna Topana, s-a prezentat un bărbat de 46 de ani, din localitate, căruia în momentul scanării cărții de identitate i-a apărut o alertă prin care se menționa că nu are dreptul la volan. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de fraudă la vot.

Acțiuni se desfășoară și în trafic, iar până la ora 14:00 a zilei de duminică polițiștii au verificat 185 de persoane cu 158 de vehicule, fiind aplicate 30 de sancțiuni contravenționale în valoarea de 9.900 de lei.

„Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme. O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile”, a mai spus Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți