25.2 C
Slatina
marți,25 iunie,2024

Ultimele Articole

Stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil, acoperișuri luate de vânt, arbori doborâți și autoturisme avariate în județul Olt, după fenomenele meteo periculoase

- Advertisement -

Codurile roșu și portocaliu din noaptea de joi spre vineri, 13 spre 14 iunie, au făcut ravagii în mai multe localități ale județului Olt. La primele ore ale dimineții de vineri, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au prezentat o situație a pagubelor produse de fenomenele meteo periculoase din timpul avertizărilor nowcasting, dar și misiunile pe care le-au desfășurat pe timpul nopții trecute.

Salvatorii au asigurat măsurile de prevenire specifice la stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil, în comunele Grădinari și Radomirești, dar au eliminat și apa din subsolul unei locuințe, în orașul Scornicești. Aici, pompierii au intervenit cu o autospecială de stingere echipată cu motopompă.

Acoperișul unei case a fost luat de vânt, în comuna Stoenești, un acoperiș de bloc luat de vânt a existat în orașul Drăgănești Olt, iar în municipiul Caracal tot un acoperiș de bloc a fost luat de vânt. La Caracal au fost avariate și două autoturisme.

Echipajele ISU Olt au acționat și pentru îndepărtarea a 15 arbori doborâți de vânt, care au avariat două mașini, în comuna Deveselu.

„În urma acestor evenimente nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale”, a declarat sergent major Alina Oprea, purtător de cuvânt al ISU Olt.

Și în municipiul Slatina echipe ale mai multor direcții din cadrul Primăriei au intervenit pentru a ridica copacii căzuți în mai multe zone.

„Primăria Slatina intervine pentru ridicarea pomilor căzuți în urma codului roșu de furtună. Echipele noastre sunt pe teren pentru a asigura siguranța cetățenilor și pentru a restabili normalitatea cât mai rapid posibil. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă rugăm să evitați zonele afectate”, a fost mesajul pe care autoritățile locale l-au transmis joi noaptea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți