3.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Unităţile procesatoare au colectat cu 5,2% mai mult lapte de la exploataţii şi centre, în patru luni. Importurile au urcat cu 43%

- Advertisement -

Cantitatea de lapte de vacă pe care unităţile procesatoare au colectat-o de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare, în primele patru luni ale acestui an, a crescut cu 5,2% faţă de aceeaşi perioadă din 2023, arată datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2024, cea mai mare creştere de producţie a fost înregistrată la unt (+31,4%), în timp ce cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare s-a majorat cu 43,8%, faţă de primele patru luni din anul anterior.

De asemenea, în luna aprilie a acestui an, cantitatea de lapte de vacă pe care unităţile procesatoare au colectat-o a crescut cu 4,9% faţă de luna martie 2024, respectiv cu 9% în comparaţie cu aprilie 2023.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna aprilie, anul curent, cea mai mare importantă creştere a producţiei s-a înregistrat la unt (+72,6%).

Totodată, cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a înregistrat un salt de 90,1%, de la un an la altul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți