25.2 C
Slatina
sâmbătă,28 septembrie,2024

Ultimele Articole

Coduri portocaliu și roșu de caniculă în Olt, la sfârșit de săptămână. Temperatura la umbră va fi de 39 de grade Celsius, nopțile vor fi tropicale

- Advertisement -

Căldurqa ne va afecta și mai mult la sfârșitul acestei săptămâni. Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat în dimineața zilei de vineri avertizările meteo de caniculă, iar în următoarele trei zile județul Olt va fi sub incidența unor coduri portocaliu și roșu. Dacă în data de 21 iunie sunt anunțate până la 36 de grade Celsius la umbră, fiind Cod portocaliu, în zilele de sâmbătă și duminică, 22 și 23 iunie, temperatura va crește în termometre până la 39 de grade la umbră, fiind Cod roșu. Nopțile se anunță și ele a fi tropicale.  

Vineri, Oltul va fi afectat de un Cod portocaliu de val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat.

„Valul de căldură va persista, astfel încât în Banat, în sudul Crișanei, al Olteniei și al Transilvaniei, precum și în sud-vestul Munteniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 36 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, au transmis meteorologii.

Sâmbătă este Cod roșu de val de căldură persistent și intens, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat în județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș.

„În județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș, valul de căldură va fi intens și persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a patra zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar cele minie, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, arată ANM. 

Iar duminică continuă să fie Cod roșu de val de căldură persistent și intens, caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, însă județele afectate vor fi Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu și sudul județelor Vâlcea, Argeș și Dâmbovița.

„În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, precum și în municipiul București, valul de căldură va fi intens și persistent, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, mai transmit meteorologii.     

Potrivit sursei citate, la începutul săptămânii viitoare valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți