20.2 C
Slatina
marți,2 iulie,2024

Ultimele Articole

Ministrul Justiţiei salută aprobarea proiectului de înfiinţare de centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri

- Advertisement -

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a salutat miercuri adoptarea de către plenul Camerei Deputaţilor a proiectului de lege privind înfiinţarea unor centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Gorghiu menţionează că acest proiect, iniţiat de liberali, este al treilea cu referire la combaterea drogurilor şi îmbunătăţirea legislaţiei în domeniu, după cele două legi care sunt deja în vigoare: Registrul traficanţilor de droguri şi Legea 2 Mai.

„Astăzi, Parlamentul a adoptat şi cel de-al treilea proiect, care prevede înfiinţarea unor centre regionale de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru şi Bucureşti-Ilfov. Aceste centre vor funcţiona sub coordonarea Ministerului Sănătăţii şi vor fi acreditate de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, conform standardelor internaţionale în domeniul recuperării persoanelor dependente de droguri. Un demers necesar, deoarece infrastructura pentru tratarea dependenţei de droguri în România este practic inexistentă”, a punctat ministrul Justiţiei.

Alina Gorghiu i-a îndemnat pe toţi cei care au nevoie de ajutor să nu amâne acest pas important spre vindecare.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind înfiinţarea unor centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri.

Proiectul de lege completează Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi are ca obiect de reglementare înfiinţarea unor centre de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor de droguri. Aceste centre includ măsuri de prevenire, tratament, prevenire a riscurilor şi consecinţelor asociate consumului de droguri, precum şi de reintegrare socială.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți