33.1 C
Slatina
luni,22 iulie,2024

Ultimele Articole

Ciolacu: Joi – şedinţa coaliţiei pe tema calendarului alegerilor prezidenţiale şi parlamentare

- Advertisement -

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, alături de cei doi viceprim-miniştri, Marian Neacşu şi Cătălin Predoiu, va prezenta joi, în coaliţia de guvernare, variantele propuse de partidele politice în urma dialogului privind stabilirea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an, transmite Executivul.

Şeful Guvernului afirmă că „toate forţele politice vor o soluţionare rapidă a calendarului electoral”.

În cadrul şedinţei de joi, Marcel Ciolacu va cere partenerilor de coaliţie să dea curs solicitării exprimate de toţi participanţii la discuţiile de la Palatul Victoria ca stabilirea calendarului electoral „să se realizeze în cel mai scurt timp posibil, astfel încât competiţia electorală să se desfăşoare în condiţii predictibile şi echitabile pentru toţi candidaţii”.

Stabilirea calendarului electoral trebuie să se facă pe baza unor criterii obiective, agreate de toate partidele politice şi nu pentru a avantaja sau dezavantaja anumiţi candidaţi, mai arată Guvernul.

„Le mulţumesc tuturor partidelor participante pentru dialogul constructiv! Consider că a fost un demers util şi democratic şi îmi doresc ca şi partenerii de coaliţie să ţină cont de opiniile exprimate”, a adăugat prim-ministrul.

FOTO: Guvernul României

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți