19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Aproape 30 de polițiști, razie în orașul Corabia și comunele limitrofe în noaptea de sâmbătă spre duminică. Peste 50 de șoferi, amendați în doar opt ore

- Advertisement -

Polițiștii olteni au organizat în noaptea de sâmbătă spre duminică, 13 spre 14 iulie, în intervalul orar 20:00 – 04:00, o razie cu efective mărite, pe drumurile publice din orașul Corabia și comunele limitrofe ale acestuia, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Abaterile la legislația rutieră nu au întârziat să apară, peste 50 de șoferi fiind amendați de oamenii legii.

Aproape 30 de polițiști au luat parte la misiunile desfășurate în trafic, iar doi conducători auto au rămas fără permis.

„În cadrul acțiunii organizate de către Serviciul Rutier Olt, au fost angrenați 28 de polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat peste 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 18.000 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut două permise de conducere, fiind reținute și patru certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale”, a declarat subinspector Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Sursa citată mai arată că, în cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat peste 200 de testări pentru detectarea prezenței în organism a alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, iar astfel de activități ale oamenilor legii vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți