19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Instabilitate atmosferică, dar și caniculă, în județ, pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă

- Advertisement -

Județul Olt continuă să fie sub incidența unor coduri de instabilitate atmosferică temporar accentuată și de val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat și în zilele de vineri și sâmbătă, după ce reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat avertizările meteo în dimineața zilei de 19 iulie. 

Astfel, vineri, vor fi două coduri, unul portocaliu de vreme caniculară, temepraturile în termometre ajungând din nou, la umbră, la 37 – 38 de grade Celsius, noapte fiind una tropicală, minima termică necoborând sub 22 de grade, dar și unul galben de instabilitate atmosferică.

Codul galben va fi în vigoare în intervalul orar 12:00 – 23:00 al zilei de 19 iulie.

„În intervalul menționat, în Oltenia, în vestul și nord-vestul Munteniei și în sudul Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Local aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (rafale în general de 55…70 km/h), grindină, descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, au transmis meteorologii.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în restul teritoriului, dar pe arii restrânse, potrivit aceleiași surse.

Iar pe parcursul zilei de 20 iulie, când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Prooroc Ilie, județul Olt va fi sub incidența unui Cod portocaliu de val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat.

„În județele Dolj, Olt și Teleorman valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi în general de 37…38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală”, mai arată ANM.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți