19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Valul de căldură și disconfortul termic persistă în Olt, în zilele de luni și marți

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat avertizarea meteo de vreme caniculară, iar în zilele de luni și marți, 22 și 23 iulie, județul Olt va fi sub incidența unui Cod galben de val de căldură persistent și disconfort termic ridicat.

Temperaturile ajung în termometre, la umbră până la 33 – 36 de grade Celsius, iar nopțile vor fi tropicale, minimele termice necoborând sub 20 de grade.

„În sudul Olteniei, sudul, centrul și estul Munteniei, precum și în Dobrogea continentală, valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale”, au transmis meteorologii.

ANM mai precizează că vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, în a doua parte a zilei de luni, local în Muntenia, în estul Olteniei și în sudul Transilvaniei, iar marți în special în zonele de deal și de munte.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți