Valorile culturale continuă să fie păstrate în municipiul reședință a județului Olt și să fie duse mai departe de reprezentanții Asociației Culturale „Călușarii Slatinei”. Astfel, în seara zilei de luni, 5 august, s-a dat startul unei noi ediții a spectacolului muzical coregrafic intitulat „Slatina – vatră străbună de cântec, joc și voie bună”, desfășurat de Asociația „Călușarii Slatinei”, în parteneriat cu Primăria municipiului Slatina.
Parcul Tineretului a devenit astfel neîncăpător pentru cei aproximativ 30 de copii ai Ansamblului Folcloric „Dârjovul” Valea Mare, dar și pentru zecile de spectatori care au vrut să fie în public și să aplaude fiecare moment coregrafic oferit de aceștia.
Sub pregătirea instructorului coregraf Alexandru Rizea, a directorului Cristina Oprițescu, a coordonatorului artistic Anișoara Bărbuia și a coordonatorului ansamblului Gabriel Dragnea, primar ales al comunei Valea Mare, copiii au prezentat în spectacol două dansuri de fete, o suită mixtă și tradiționalul dans bărbătesc călușul.
De asemenea, în spectacolul ce s-a desfășurat pe parcursul a mai puțin de trei sferturi de oră au mai evoluat, interpretând piese din mai multe zone ale țării, și tinerele soliste vocale Andra Sâiu, Bianca Coman și Ancuța Botofei de la Cercul „Orchestră populară – taraf” al Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina,, pregătite îndeaproape de profesorul Liviu Enache.
Spectacolul muzical a fost o reușită, fiecare moment fiind îndelung aplaudat de public.
Iar organizatorii nu au ezitat să spună la final că sunt mândri de faptul că tradițiile populare sunt duse mai departe de tinere talente locale și că folclorul nu va pieri niciodată. Totodată, aceștia au precizat că proiectul cultural „Slatina – vatră străbună, de cântec, joc și voie bună” se va derula și anul acesta pe parcursul mai multor luni, la final de lună august urmând a se desfășura și un concurs de muzică populară care este dedicat soliștilor vocali – copii.