17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

Zece șoferi au rămas fără permisul auto în weekend, în urma unor acțiuni ale polițiștilor rutieri în Corabia și comunele limitrofe

- Advertisement -

Polițiștii Poliției orașului Corabia, împreună cu polițiștii Secției de Poliție Rurală 3 Corabia și Secției de Poliție Rurală 10 Vișina, au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere pe drumurile publice din orașul Corabia și comunele limitrofe. Aproape 400 de amenzi, în cuantum de peste 85.000 de lei, au fost date de oamenii legii, iar zece șoferi au rămas fără permisul auto după ce au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Băut a fost găsit și un biciclist, care a fost amendat, iar un bărbat conducea un ATV deși nu poseda permis.

Agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a declarat că acțiunile au vizat depistarea participanților la trafic care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto, căruțașilor și bicicliștilor care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

„În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 381 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 85.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 12 permise de conducere, zece dintre acestea fiind reținute pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, iar două pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute patru certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și trei infracțiuni la regimul rutier”, a precizat reprezentantul IPJ Olt.

Bărbat de 64 de ani, din Vișina Nouă, băut la volan

În cadrul activităților, în noaptea de joi spre vineri, 1 spre 2 august, în jurul orei 03:50, polițiștii Poliției orașului Corabia au oprit pentru control, în comuna Vișina Nouă, un autoturism condus de către un bărbat, de 64 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,20 miligrame pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit pe numele său un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tânăr din Vădastra, pe ATV fără a avea permis

Duminică, 4 august, în jurul orei 11:00, polițiștii Poliției orașului Corabia au oprit pentru control, pe strada Tudor Arghezi, din comuna Vișina Nouă, un ATV condus de un bărbat, de 35 de ani, din comuna Vădastra.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a spus agentul principal Claudiu Șerban.

Biciclist băut bine, depistat pe un drum național care tranzitează comuna Orlea

Ulterior, la aceeași dată, dar în jurul orei 18.30, polițiștii Poliției orașului Corabia au depistat pe Drumul Național 54 A, în comuna Orlea, un bărbat de 56 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea o bicicletă, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost amendat cu 1.320 de lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți