16.7 C
Slatina
vineri,20 septembrie,2024

Ultimele Articole

Acțiunea „Roadpol – Speed” pe DN 64, în comuna Grădinari. Șapte șoferi au rămas fără permisul auto după ce au condus cu viteză excesivă

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au acționat sâmbătă, 10 august 2024, în intervalul orar 09:00 – 12.00, pe Drumul Național 64, în comuna Grădinari, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Misiunea oamenilor legii a fost coordonată de Direcția Rutieră a Inspectoratului General al Poliției Române și face parte din Planul de operațiuni Roadpol pentru acest an, desfășurându-se simultan în toate statele Uniunii Europene, în perioada 5 – 11 august. Pe lângă cele 20 de amenzi aplicate, în cuantum de peste 11.000 lei, polițiștii au reținut și permisele a șapte conducători auto care au apăsat prea tare pedala de accelerație.

„Polițiștii au utilizat aparatele radar din dotare, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 11.000 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 7 permise de conducere”, a declarat subinspector Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Circulau în localitate cu peste 50 kilometri pe oră mai mult decât limita maximă de viteză admisă

În cadrul activităților polițiștilor rutieri ce au avut loc pe parcursul a trei ore, în jurul orei 09:10, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat în trafic, pe Drumul Național 64, un autoturism ce circula cu viteza de 110 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 km/h. Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea.

Șoferul a fost amendat cu 1.485 de lei, iar ca măsură complementară polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație 15 zile.

Ulterior, în jurul orei 10:50, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat în trafic, în aceeași localitate, un autoturism ce circula cu viteza de 113 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 km/h. Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 33 de ani, din orașul Drăgășani, județul Vâlcea.

Și în acest caz conducătorul auto a fost amendat cu 1.485 de lei, iar ca măsură complementară polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru trei luni, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație 15 zile.

Acțiunile polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Olt, pentru verificarea respectării regimului legal de viteză, continuă și în perioada următoare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți