15.2 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Coduri de vreme caniculară și în zilele de luni și marți, în județul Olt

- Advertisement -

Două coduri de vreme caniculară vor fi în vigoare în județul Olt, și pe parcursul zilelor de luni și marți, 26 și 27 august. Dacă în prima zi va fi Cod portocaliu de val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat, în cealaltă zi va fi Cod galben de val de căldură, local caniculă și disconfort termic ridicat.

Luni, temperaturile maxime vor fi iarăși de până la 38 de grade Celsius, la umbră, în timp ce noaptea va fi una tropicală, cu minime termice cuprinse între 19 și 23 de grade.

„Valul de căldură va persista pentru a paisprezecea zi consecutiv. În județele Maramureș, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Ilfov și municipiul București, Galați, Vrancea, Vaslui, Iași și Botoșani va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 19 și 23 de grade și local vor caracteriza o noapte tropicală”, se arată în avertizarea meteo emisă luni dimineața de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Iar marți va fi Cod galben, temperaturile fiind în general cuprinse între 34 și 35 de grade Celsius. 

„Valul de căldură va persista în nordul Banatului, sudul Crișanei și al Olteniei și în sud-vestul și centrul Munteniei, unde local va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34…35 de grade”, mai transmit meteorologii.

Însă, pe parcursul zilei de marți, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată.

„Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului în zonele de deal și de munte și pe arii mai restrânse în restul teritoriului”, arată ANM.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți