31.2 C
Slatina
vineri,27 septembrie,2024

Ultimele Articole

Liberalii olteni, preocupați de problema colectării gunoaielor în județ, dar și de rezultatele pe care le-ar putea obține la parlamentare

- Advertisement -

O nouă conferință de presă vineri, 27 septembrie, la sediul PNL Olt din municipiul Slatina, amfitrioni ai acesteia fiind Gigel Știrbu, deputat și președinte PNL Olt, Mario De Mezzo, primarul ales al Slatinei, Marian Vasile, prim-vicepreședinte al PNL Olt și primar al comunei Studina, și Florin Tiutiu, primar al comunei Nicolae Titulescu. Au fost aduse în discuție subiecte atât de interes național, cât și de interes local, cum ar fi problema colectării gunoaielor la nivelul județului, dar și a rezultatelor pe care PNL Olt le-ar putea obține la alegerile parlamentare.

Spre exemplu, șeful liberalilor olteni a dorit să tragă un semnal de alarmă, vorbind pe scurt despre oamenii aflați în pragul subzistenței, de nevăzători, de crescătorii de oi, de minerii și siderurgiștii care protestează în fața instituțiilor statului din diverse județe, de pensiile militare, și nu numai.

„Vreau să trag un semnal de alarmă în ceea ce privește zona socială în România. În ultima perioadă au existat anumite mișcări sociale care au dus la anumite manifestații în fața Guvernului, în Piața Victoriei. Sunt anumite categorii sociale care sunt în pragul subzistenței și mă refer la persoanele nevăzătoare care au fost lăsate de izbeliște de premierul Ciolacu. Totodată, crescătorii de oi sunt nemulțumiți și ați văzut reacția acestora în urma faptului că actuala conducere a Guvernului a închis târgurile de animale. Minerii și siderurgiștii au început să facă manifestații în fața instituțiilor statului din diverse județe acolo unde există bazine miniere și siderurgice pentru că, în urma recalculării pensiilor, în mod cinic, aceștia au primit decizii de înghețare. Vor urma mișcări sociale ale cadrelor militare aflate în rezervă, cadrele din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale și din toate instituțiile și structurile de forță ale României care sunt nemulțumite de faptul că pensiile lor sunt considerate pensii speciale… Marcel Ciolacu a ajuns la performanța extraordinară de a duce România pe primul loc în Uniunea Europeană la capitolul inflație. Prețurile în România au ajuns să fie ca în Occident în condițiile în care salariul minim este pe penultimul loc în UE, depășind doar Bulgaria. Cei care vor veni la vot în perioada următoare ar trebui să se gândească la toate aceste lucruri (…)”, a declarat deputatul Gigel Știrbu.

Iar la nivel local, atât președintele liberalilor olteni, cât și cei trei primari, au adus în discuție problema colectării gunoiului la nivel județean de angajații Salubris și transportul acestuia la halda de gunoi de la Bălteni, după ce, pentru implementarea cu succes a proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt”, Consiliul Judeţean Olt şi cele 112 consilii locale municipale, orăşeneşti şi comunale din Olt s-au asociat în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Olt – Eco”. Concret, au semnalat problema legată de tarifele mari percepute de operatorul de salubritate pentru strângerea deșeurilor menajere, pe care nu le pot acoperi din taxa stabilită pentru populație.

De aceea, edilii prezenți la conferință chiar au spus că ar fi dispuși să iasă din această asociație și să încheie contracte cu alți operatori de salubritate care ar strânge gunoiul pe bani mai puțini, reducând cheltuielile unităților administrativ teritoriale cu colectarea și transportul gunoaielor chiar la jumătate, Mario De Mezzo, primar ales al Slatinei, spunând că ar putea duce deșeurile inclusiv la o haldă de gunoi din județul Ilfov.

Totodată, liberalii olteni au vorbit și de eventualele rezultate pe care le-ar obține la alegerile parlamentare din 1 decembrie, Ziua Națională a României, spunând că organizația Olt s PNL ar putea obține un scor de peste 30 la sută, în jur de 40.000 de voturi, ceea ce ar însemna câștigarea a cel puțin un mandat de senator și două de deputat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți