21.2 C
Slatina
sâmbătă,28 septembrie,2024

Ultimele Articole

Olt: Reprezentanţi ai autorităţilor verifică în teren posibile zone vulnerabile în caz de precipitaţii abundente

- Advertisement -

Reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale verifică în teren începând de vineri posibile zone vulnerabile în caz de precipitaţii abundente, în contextul avertizării Cod portocaliu de ploi torenţiale ce va intra în vigoare pe 29 septembrie, potrivit prefectului judeţului Olt, Ştefan Nicolae.

Prefectul a declarat vineri, pentru AGERPRES, că verificările în teren au început de vineri şi se vor intensifica sâmbătă, fiind vizate în special localităţile în care sunt cursuri de apă ce au pus probleme în alţi ani în perioade cu ploi abundente.

„Echipe cu reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai altor instituţii cu atribuţii în domeniu verifică situaţia în teren în zonele vulnerabile, să fie decolmatate cursurile de apă, podeţele. Autorităţile locale sunt informate să fie pregătite în cazul căderii unor cantităţi mari de precipitaţii în termen scurt, să identifice spaţii pentru cazarea temporară a persoanelor vulnerabile, să asigure permanenţa. Astăzi au fost localităţi în care primăriile au intervenit şi au decolmatat cursuri de apă, se va continua şi sâmbătă”, a spus Ştefan Nicolae.

O avertizare Cod portocaliu de ploi torenţiale şi abundente va fi valabilă în judeţul Olt în perioada 29 septembrie, ora 10,00 – 30 septembrie, ora 12,00. În această perioadă, în intervale scurte de timp şi prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 50…90 litri pe metru pătrat şi izolat de peste 100 litri pe metru pătrat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți