15.2 C
Slatina
sâmbătă,5 octombrie,2024

Ultimele Articole

Ministerul Muncii: Secretarul de stat Schmachtenberg a apreciat în mod deosebit implementarea noii legi a pensiilor în România

- Advertisement -

Ne dorim să învăţăm din experienţa României privind reforma sistemului public de pensii, mai ales că este vorba şi de un amplu proces de digitalizare, a declarat secretarul de stat german Rolf Schmachtenberg, într-o întâlnire cu ministrul român al Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), Simona Bucura-Oprescu a avut joi, de Ziua Unităţii Germane, o întâlnire bilaterală cu Rolf Schmachtenberg, secretar de stat în cadrul Ministerului Federal al Muncii şi Afacerilor Sociale din Germania, care efectuează o vizită oficială în România.

„Vă felicit, doamnă ministru Simona Bucura Oprescu, pentru reforma pensiilor pe care aţi realizat-o într-un timp atât de scurt! Şi sistemul de pensii german trece prin transformări importante şi ne dorim să învăţăm din experienţa României privind reforma sistemului public de pensii, mai ales că este vorba şi de un amplu proces de digitalizare”, a declarat Rolf Schmachtenberg, citat în comunicat.

Potrivit sursei citate, discuţiile au vizat în principal reînnoirea Declaraţiei comune de intenţie dintre MMSS şi Ministerul Federal al Muncii şi Afacerilor Sociale privind intensificarea cooperării în domeniul pieţei muncii şi politicilor sociale, precum şi extinderea domeniilor de colaborare. Noul plan comun de acţiune va include schimburi de bune practici şi controale mixte în domeniul inspecţiei muncii, în domeniul ocupării forţei de muncă şi îmbunătăţirii protecţiei drepturilor lucrătorilor români din Germania. Totodată, se va avea în vedere şi întărirea cooperării privind asistenţa socială şi pensiile.

Din acest punct de vedere, secretarul de stat Rolf Schmachtenberg a apreciat în mod deosebit implementarea noii legi a pensiilor în România, se mai precizează în comunicat.

„Doresc să vă transmit cele mai bune gânduri cu ocazia Zilei Unităţii Germane. Avem o cooperare foarte bună cu Ministerului Federal al Muncii şi Afacerilor Sociale din Germania şi îmi doresc să ne extindem colaborarea în cât mai multe domenii de activitate, având în vedere că avem provocări comune. Vom avea un Plan de Acţiune comun pentru perioada 2025-2027”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Discuţiile au vizat şi stadiul transpunerii Directivei (UE) 2022/2041 privind salariile minime adecvate în UE.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți