2.2 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii de la Protecția Animalelor, peste 40 de inspecții la deținătorii de câini periculoși sau agresivi din județ. Patru dosare penale întocmite

- Advertisement -

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat, în ultimele patru luni, o serie de acțiuni menite să identifice și să sancționeze persoanele care încalcă legislația în domeniul protecției animalelor. Activitățile oamenilor legii, desfășurate în perioada 13 iunie – 12 octombrie 2024, au fost focalizate pe respectarea condițiilor de sănătate, bunăstare și regimul de deținere a câinilor considerați periculoși sau agresivi. Peste 40 de inspecții la deținători de astfel de animale au avut loc, fiind date și zeci de amenzi ca urmare a neregulilor constatate. S-au întocmit și câteva dosare penale.

Polițiștii de la Protecția Animalelor au întocmit, concret, un număr de patru dosare penale, trei fiind pentru intervenții chirurgicale neautorizate destinate modificării aspectului animalelor și al patrulea pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacurilor canine.

„În cadrul acestor verificări, au fost realizate 42 de inspecții la deținătorii de câini periculoși sau agresivi. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 30.500 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 205/2004, Ordonanței de Urgență a Guvernului (OUG) 55/2002 și OUG 155/2001. De asemenea, au fost întocmite patru dosare penale: trei pentru intervenții chirurgicale neautorizate destinate modificării aspectului animalelor și un dosar pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacurilor canine. Aceste infracțiuni sunt reglementate de legislația națională în vigoare, având scopul de a proteja atât animalele, cât și comunitatea”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Potrivit sursei citate, Inspectoratul de Poliție Județean Olt îndeamnă cetățenii să respecte legislația privind protecția animalelor și să colaboreze cu autoritățile pentru a asigura bunăstarea și siguranța acestora.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți