2.2 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

Cristian Pistol, directorul CNAIR: „Majoritatea lucrărilor pe Tronsoanele 1 și 4 ale DEx 12 Craiova – Pitești se pot finaliza până la sfârșitul anului”

- Advertisement -

Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a fost prezent joi, 17 octombrie 2024, pe șantierele Tronsoanelor 1 și 4 ale Drumului Expres (DEx) 12 Craiova – Slatina – Pitești și a precizat că există posibilitate la ca anul acesta să se circule de la Craiova până în Capitală pe o șosea de mare viteză. Despre lucrările ce se efectuează pe cele două sectoare de drum, Pistol a spus că majoritatea pot fi terminate până la finele anului 2024.

Pasajul peste Autostrada (A) 1 ar putea fi gata până în primăvara anului 2025, dar până atunci se va asigura conexiunea dintre DEx 12 și A 1, pe sensul București – Craiova printr-o variantă provizorie.

„Sunt șanse reale să se circule anul acesta de la Craiova la București pe drum de mare viteză! Majoritatea lucrărilor pe Tronsoanele 1 și 4 ale DEx 12 Craiova – Pitești se pot finaliza până la sfârșitul anului. În primăvara anului viitor, se va da în circulație și pasajul peste A 1. Până atunci se va asigura conexiunea dintre DEx 12 și A 1, pe sensul București – Craiova printr-o variantă provizorie. Tot anul acesta se va circula pe încă 15 kilometri noi din autostrada Sibiu – Pitești! În urma verificărilor de astăzi (joi n.r.), am constatat, din nou, că antreprenorii români, turci și italieni sunt bine mobilizați pe șantierele pe care, în prezent, se lucrează”, a declarat directorul CNAIR.

Cristian Pistol a prezentat și o situație a lucrărilor de pe șantiere:

– A 1 Sibiu – Pitești, Secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș: 30,35 kilometri (km). Antreprenorul italian (Webuild) va finaliza 15 km anul acesta, înainte de termenul contractual: 2025.
– DEx 12 Craiova – Pitești, Tronsonul 4 Colonești – Oarja – Pitești: 32,82 km. Constructorul român (UMB) deschide circulația anul acesta, termenul contractual: 2025.
– DEx 12 Craiova – Pitești, Tronsonul 1 Craiova – Robănești: 17,7 km. Constructorul turc (Ozaltin) deschide circulația tot anul acesta, termenul contractual: 2025.

„Respectarea acestor termene depinde însă în mare măsură de condițiile meteorologice din următoarea perioadă”, a subliniat directorul companiei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți